Terug naar overzicht Terug

FC Emmen klaar voor confrontatie met NEC


FC Emmen en NEC Nijmegen hebben weinig geheimen meer voor elkaar. Immers vrijdagavond staan deze ploegen voor de vijfde keer in een tijdsbestek van minder dan negen maanden tegenover elkaar! Een reeks die op 18 mei 2017 begon met een ontmoeting in het kader van de play offs. Na twee play offs duels volgden dit seizoen eentje voor de beker en het competitieduel in Nijmegen. FC Emmen verloor drie van de vier duels maar het beste resultaat werd dit seizoen geboekt toen het op 15 september in De Goffert 1-1 werd. Het was de wedstrijd van Dennis Telgenkamp die een strafschop van Arnout Groenevelt stopte en van Nick Bakker die in de extra tijd voor de gelijkmaker zorgde.


Klik hier voor tickets met 10% korting voor FC Emmen – NEC.

Hoewel Fortuna Sittard vier weken op kop heeft gestaan, is NEC Nijmegen nog steeds de favoriet voor het kampioenschap. Na de jaarwisseling zat er echter wat zand in de Nijmeegse machine want van de vijf duels na de winterstop gingen er twee verloren. Misschien had het te maken met het wennen aan de nieuwe trainer want Adrie Bogers werd afgelost door Pepijn Lijnders terwijl Bogers weer als assistent fungeert. Lijnders is bij de gemiddelde liefhebber wellicht een onbekende maar heeft vooral in Portugal en bij FC Liverpool een uitstekende naam als jeugdtrainer en recentelijk assistent bij het eerste elftal van FC Liverpool opgebouwd. NEC is echter zijn eerste klus als hoofdtrainer. Opvallend is dat hij topscorer Sven Braken (11 goals) naar de reservebank heeft verwezen. Anass Achahbar geniet de voorkeur. NEC kreeg deze week nog een bod op Sven Braken van de Deense club FC Midtjylland maar wees dat af. Dat NEC Nijmegen weer bovenaan de ranglijst staat heeft het overigens voor vijftig procent te danken aan FC Emmen. De Emmenaren versloegen in een prima wedstrijd de tot dan toe koploper Fortuna Sittard en omdat NEC tegelijkertijd met 1-0 van FC Den Bosch won, was de wisseling aan de top van de ranglijst een feit.

In de basisformatie van FC Emmen is noodgedwongen een wijziging aangebracht. Centrale verdediger Keziah Veendorp liep in Sittard tegen zijn vijfde gele kaart op en dat betekent een automatische schorsing van één wedstrijd. Veendorp was tot nu toe de enige speler bij FC Emmen die nog geen minuut had gemist. Hij wordt vervangen door Tim Siekman die als linksachter gaat fungeren terwijl Nick Bakker naar het centrum is opgeschoven.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veldmate, Bakker, Siekman, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Jansen, Bannink.
NEC: Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi, Achahbar, Groeneveld.