FC Emmen kan zich bij MVV niet staande houden

Bij blijven in de race om de laatste plaatsen in de play offs is niet zo’n grote kunst. Het gaat meestal om ploegen die meer punten verspelen dan veroveren waardoor nederlagen amper invloed op de situatie hebben. FC Emmen bevindt zich ook in die regionen en heeft nog steeds niet het middel gevonden om zich daar boven uit te werken. Het bestreed vrijdagavond MVV met open vizier en kreeg als dank daarvoor een fiks pak voor de broek. Trainer Gerry Hamstra was uiteraard over de wijze waarop de 5-1 nederlaag tot stand kwam ontstemd. ,,Ik ben zeer ontevreden, onvoorstelbaar hoe die goals tot stand kwamen. Door de andere uitslagen blijven we weliswaar kansen houden maar we moeten naar ons zelf kijken.”
FC Emmen trad in de heerlijk sfeervolle De Geusselt, een verademing in vergelijking met het zuurpruimige Drentse publiek, weer met een gewijzigde opstelling aan. Mark Bevaart switch te van links naar rechts, Danny van Dijk mocht het op links weer proberen en voorin nam Bas Dost de plaats in van Morten Friis. En dan was er nog de noodgedwongen keeperswissel. Thomas Villadsen heeft last van de binnenband van een knie en werd vervangen door Sander Danes die in het seizoen 2004/05 voor het laatst in de basis heeft gestaan waaronder een wedstrijd in Maastricht. Destijds eindigde het duel in 0-0 maar de kans op een dergelijke uitslag was al na amper drie minuten verkeken toen MVV verdediger Tobiasen via het lichaam van Marcel Pannekoek de 1-0 binnenkopte. FC Emmen probeerde op het zelfde niveau als MVV te acteren en hield die schijn ook een kwartiertje op. Het kwam zelfs op gelijke hoogte via een fantastische vrije trap van Sergio van Dijk die vanaf een meter of 25 raak knalde.
Het beter combinerende MVV verplaatste het spel vervolgens snel richting Emmer strafschopgebied en daar viel ook het meeste te halen. Met twee kopballen van respectievelijk Gunter Thiebaut en Robert van Boxel werd doelman Sander Danes, die zich bepaald geen heerser in de zestien toonde, gepasseerd en stond het na 21 minuten spelen 3-1. Verbijstering bij alles wat FC Emmen was en die werd nog groter toen op slag van rust Daniël Gomez na een dieptepass vrij voor Danes kwam te staan en het perfect afmaakte: 4-1. ,,Bij 3-1 had ik er nog wel een beetje geloof in”, erkende Hamstra. ,,Maar die 4-1 was natuurlijk de doodsteek.”
FC Emmen begon na de rust even flitsend met een schot van de overigens niet bijster overtuigend acterende Geoffrey Verweij dat tot hoekschop werd verwerkt. Het kreeg echter nauwelijks een voortzetting, het middenveld kreeg geen grip op de wedstrijd en in de voorste lijn werd veel te snel balverlies geleden. De Emmenaren hadden wel geluk dat de thuisploeg in de tweede helft minder gretig was. Invaller Annys was dat in de 56e minuut nog wel maar zijn schot werd door Sander Danes keurig gestopt. Een kwartier voor tijd liet Vermast zelfs nog een kans voor open doel onbenut maar een minuut later werd hij min of mee gedwongen geknoei in de Emmer verdediging met de vijfde goal af te straffen.
MVV-FC Emmen 5-1. 3. Tobiasen 1-0, 15. Sergio van Dijk 1-1, 17. Thiebaut 2-1, 21. Van Boxel 3-1, 45. Gomez 4-1, 76. Vermast 5-1. Scheidsrechter: Liesveld. Gele kaart: Tobiasen (MVV), Bevaart, Biyadat, Van der Kruis (FC Emmen). Toeschouwers: 6953.
MVV: Van den Ban; Winkens, Tobiasen, Haastrup, Bryssink, Van Boxel (46. Annys), Vermast (83. Castellana), Daemen (82. Lucke), Di Lallo, Thiebaut, Gomez.
FC Emmen: Danes; Danny van Dijk, Biyadat, Van der Kruis, Bevaart, Pannekoek (76. Friis), Stroeve, Kamps, Dost (82. Huizenga), Sergio van Dijk, Verweij.

Sander Danes ziet MVV topscorer Gunter Thibaut voor zich opduiken.

Daniel Gomez wurmt zich langs Roy Stroeve (links) en Danny van Dijk.