FC Emmen kan leven met 0-0 tegen Jong Ajax

FC Emmen is de tweede helft van de competitie van start gegaan met een doelpuntloos gelijkspel tegen Jong Ajax. Een resultaat waarmee de Emmenaren tevreden konden zijn gezien het spelbeeld waarin de Amsterdammers iets meer kansen kregen.

Emmen, Alles op alles aan inzet om wedstrijd Fc Emmen tegen Jong Ajax door te laten gaan. Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Het veld moest eerst sneeuwvrij worden gemaakt.

FC Emmen coach Dick Lukkien had een strijdplan ontwikkeld om voor meer reuring in de zestien van de tegenstander te zorgen met als doel de doelpuntenproductie te verhogen. Daarvan kwam in de eerste helft weinig van terecht, Jong Ajax domineerde en de helft van de Amsterdammers leek wel verboden terrein voor de Emmenaren. Toch vielen er een drietal uitstekende kansen in de verder oersaaie eerste helft. Twee mogelijkheden voor de gasten zo rond de 36e minuut toen achtereenvolgens Ezra Walian en Noussair Mazraoui de paal en de lat toucheerden. FC Emmen, dat Frank Olijve wegens griep moest missen, ontsnapte om vervolgens in de laatste minuut de mooiste kans van de wedstrijd te creëren. In een goed uitgevoerde omschakeling kwam Youri Loen, aangespeeld door Rogier Krohne, in een riante positie om de 1-0 te scoren. Hij faalde echter jammerlijk.

Fc Emmen tegen Jong Ajax Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Cas Peters struikelt over een uitgestoken been.
Youri Loen probeert zich langs een Ajacied te worstelen.

De slotfase was bepaald boeiend. Bij FC Emmen maakte Deniz Aslan zijn eerste minuten in de hoofdmacht waardoor Gersom Klok naar het middenveld opschoof. Zeven minuten voor het einde leek Cas Peters de potentiële matchwinner te worden maar zijn kopbal uit de tweede hoekschop van FC Emmen werd van de doellijn gehaald. Kort daarop moest doelman Dennis Telgenkamp zijn ploeg voor een achterstand behouden na een mooie omhaal van Walian. De doelpunten bleven ook in de twee minuten extra tijd achterwege waarmee FC Emmen-trainer Dick Lukkien dus uiteindelijk wel mee kon leven. ,,De komende week (uit naar RKC Waalwijk) gaan we op jacht naar meer doelpunten en meer punten.’’

Jurjan Mannes aan de bal met Damil Dankerlui tegenover zich (Foto’s: Boudewijn Benting).

FC Emmen-Jong Ajax 0-0. Scheidsrechter: C. Mulder. Gele kaart: Kallon (FC Emmen). Toeschouwers: 3150.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker, Mannes, Loen (70. Aslan), Bos, Kallon, Peters, Krohne.
Jong Ajax: Leeuwenburg; Savastano, De Ligt, Bergsma, Zeefuik, Dankerlui, De Jong, Eiting, Mazraoui, Sierhuis (70. Nunnely), Walian.

Statistieken: FC Emmen-Jong Ajax
Balbezit: 44-56%
Doelpogingen: 8-9
Schoten op doel: 6-6
Vrije trappen: 11-18