FC Emmen kan FC Den Bosch niet bijbenen

Het thuispubliek van FC Emmen had over het algemeen niet te klagen. De ploeg pakte in het Univé stadion redelijk veel punten en zelfs koploper RKC Waalwijk had het in Emmen moeilijk. Maar vrijdagavond werd met die trend gebroken. FC Emmen kwam er tegen FC Den Bosch totaal niet aan te pas en de 3-0 winst voor de Brabanders was bepaald niet geflatteerd.
FC Emmen moet zich zo langzamerhand zorgen gaan maken. Er was altijd nog redelijk zicht op een plek bij de eerste negen maar het gat is inmiddels opgelopen tot zes punten. Dat de kans op de vijfde periodetitel is verkeken mag duidelijk zijn.

FC Den Bosch had gezien de kracht van FC Emmen in eigen huis zich voorbereid op een heet avondje Meerdijk. Die angst bleek echter al snel overbodig want FC Emmen begon koud aan de wedstrijd en wilde maar niet warm worden. Binnen drie minuten hadden de bezoekers al twee hoekschoppen geforceerd en in de derde minuut stond het ook al 0-1 toen Gorgi Hristov uit een moeilijke hoek via de voet van Frank Broers scoorde: 0-1. Zo’n snelle achterstand moest uiteraard even worden verwerkt maar de Emmenaren hadden geen idee hoe ze een ommekeer tot stand moesten brengen. FC Den Bosch bleef moeiteloos het spelbeeld bepalen zonder in de rest van de eerste helft tot verdere grote kansen te komen.
Wie na rust een getergd FC Emmen uit de kleedkamer verwachtte, kwam bedrogen uit. De wil was er waarschijnlijk wel maar niet de vorm en de nodige agressie om het de bezoekers lastig te kunnen maken. Toen in de 54e minuut Gorgi Hristov er 0-2 van maakte was het duel feitelijk gespeeld. Evenals de eerste Bossche goal scoorde Hristov via een Emmenaar en deze keer was Ronald Breinburg de onfortuinlijke. Drie minuten later zat de 0-3 er aan te komen maar doelman Thomas Villadsen verwerkte het schot van Stanley Aborah uitstekend.
FC Emmen trainer Gerry Hamstra stuurde na ruim een uur de hulptroepen in de vorm van Bas Dost en Marcel Pannekoek het veld in voor Roy Stroeve en Frank Broers maar ook dat bracht geen soelaas. Wel nog een kansje voor Morten Friis met een fraaie omhaal die echter net over de lat suisde. Een minuut later schoot aan de andere kant Barry Maguire op de lat. Een minuut voor tijd deed de wederom matige spelende Geoffrey Verweij zijn eerste goede daad met een vliegend schot dat maar net het doel miste. FC Den Bosch wist echter hoe kansen moesten worden uitgespeeld want amper een minuut later werd in de counter een 2 tegen 3 situatie perfect uitgebuit toen Aborah een voorzet van Beekmans voor de 0-3 langs de kansloze Villadsen kopte.
FC Den Bosch trainer Theo Bos was een opgelucht man. ,,FC Emmen is thuis niet gemakkelijk te kloppen, de cijfers logen er niet om. Elke ploeg had het hier tot nu toe moeilijk. Na afloop kan ik echter zeggen dat we het zonder echt goed te spelen  moeilijk hebben gehad.”
Gerry Hamstra had uiteraard geen reden om tevreden te zijn. ,,Teveel spelers speelden beneden hun niveau. Dat kan een keer voor komen maar dat kan met een stuk agressiviteit worden gecompenseerd. Pas vlak voor tijd hebben we een serieuze kans gehad. We heten thuis sterk te zijn maar daar heb ik vanavond niets van gezien.”
FC Emmen – FC Den Bosch 0-3. 3. Hristov 0-1, 54. Hristov 0-2, 9. Aborah 0-3. Scheidsrechter: Van Egmond. Gele kaart: Van der Kruis (FC Emmen), Aborah (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2875.
FC Emmen: Villadsen; Bevaart, Van der Kruis, Breinburg, Broers (64. Pannekoek), Verweij, Biyadat, Stroeve (63. Dost), Haemhouts, Friis, Sergio van Dijk (72. Leferink).
FC Den Bosch: Mäenpää: Peters, Ebbinge, Van der Berg, Pinto, Ten Heuvel, Aborah, Beekmans, Maguire, Hristov (76. Luijten), Van der Biezen.

Een Bosschenaar vliegt over het uitgestoken been van Michael van der Kruis.

Stanley Aborah beweegt zich gemakkelijk tussen drie Emmenaren.

De luchtmacht van FC Den Bosch met Peter van der Berg (3) en Arjan Ebbinge (4) was niet te kloppen.

(Foto’s: Henk Benting)