FC Emmen JO17 en JO19 bekeren verder

FC Emmen JO17 en JO19 hebben de volgende bekerronde bereikt.

De kersverse eredivisionist FC Emmen onder 17 had meer moeite met Spartaan ’20 dan de uitslag doet vermoeden. Vooral in een periode kort na de rust kregen de Rotterdammers diverse kansen om op zijn minst op gelijke hoogte te komen maar sloegen daar geen kapitaal uit. De gasten openden ook de score met een treffer in de achtste minuut. De voorsprong duurde anderhalve minuut en toen zorgde Thijs Dallinga voor de 1-1 na een prima voorzet van Jearl Margaritha. Margaritha nam zelf de 2-1 in de 16e minuut voor zijn rekening uit een rebound op een inzet van Dallinga. Thijs Dallinga zelf schoot in de 22e minuut de derde Emmer treffer binnen. Na de thee kwam Spartaan ’20 goed uit de startblokken maar met een beetje fortuin overleefde FC Emmen deze periode heelhuids. In de laatste tien minuten bepaalden Thijs Dallinga en Ronan Zwaagstra de eindstand op 5-1.
FC Emmen JO17: Jalving: Osazee, Scholte (60. Timmerman), Luchies, De Vries (60. Verheul), Keen (60. Dokter), Aalderink (65. Brand), Quispel, Carty, Dallinga, Margaritha (65. Zwaagstra).

FC Emmen JO19-ACV JO19 13-1
De oudste Emmer jeugd had aan een gelijkspel voldoende om als eerste in de poule te eindigen en had geen enkele moeite om dit doel te bereiken. De Emmenaren wervelden over het veld tegen een tegenstander die kort geleden nog met slechts een doelpunt verschil van het sterke Be Quick had verloren.  Bij rust stond het reeds 7-0 maar na de pauze verminderde de doelpuntenhonger van de thuisclub geenszins. Trainer Gert Heerkes begon de tweede helft met vijf wisselspelers maar die voegden zich moeiteloos in. Na de thee werden nog zes goals aan het totaal toegevoegd door de hongerige Emmenaren. Pas bij 13-0 scoorde ACV JO19 de ‘eretreffer.” Daarvoor was nog een strafschop nodig.
Bij FC Emmen maakte de Australiër Anthony Trajkosky zijn debuut. Hij deed het prima en scoorde 3 keer. De overige Emmer doelpunten kwam van: Sander de Grote 3, Kjelt Engbers 2, Emil Bijlsma 2,, Ngendakumana 1, Deiman 1, Jan Scholten 1.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Van Dijk (Van der Heide), Van den Berg, Berends, Ngendakumana, Engbers (Deiman), Bijlsma (Hindriks), De Grote (Jan Scholten), Trajkosky, Scheper (Jochem Scholten).