Terug naar overzicht Terug

FC Emmen installeert toezichthoudend orgaan


In het kader van de doorontwikkeling en verdere professionalisering van de club, installeert FC Emmen een toezichthoudend orgaan. De Raad van Commissarissen (RvC) zal toezicht houden op de directie van FC Emmen, die nu gevormd wordt door Ronald Lubbers (voorzitter en ad-interim directeur) en Ben Haverkort (directeur).


De RvC zal bestaan uit drie commissarissen. Twee van de drie posities in de RvC zijn gevuld, beide door personen met een sterke regionale binding: Cees Bijl en Jan Zwiers.

Cees Bijl
Cees Bijl

Bijl wordt voorzitter van de RvC. Hij zal zijn functie ad-interim onbezoldigd gaan uitoefenen tot 1 juli 2019. De voorlopige ad-interim status houdt verband met de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart jongstleden.

Na een periode van 15 jaar als burgemeester van Emmen werd Bijl in 2016 gedeputeerde van de provincie Drenthe. De Provinciale Statenverkiezingen zijn net achter de rug, waardoor de keuze voor ad-interim periode een logische is. “Sinds 2001 ben ik betrokken bij het wel en wee van FC Emmen. Door de promotie ervaar ik hoe sterk het leeft in onze regio en hoe de combinatie tussen voetbal en Drenthe voor veel sympathie zorgt in het land. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om dit verder uit te bouwen,” aldus Bijl.

Jan Zwiers
Jan Zwiers

Zwiers is oud-doelman van FC Emmen en heeft jarenlange ervaring in accountancy. Tegenwoordig is hij op politiek gebied actief in de regio. Ook hij zal de functie van commissaris als nevenfunctie onbezoldigd gaan uitoefenen. Zwiers: “Naast de passie voor voetbal heb ik zeker een zwak voor FC Emmen. Ik wil graag iets voor onze Drentse voetbaltrots betekenen, met mijn ervaringen als accountant en in het overige bedrijfsleven en met mijn korte voetbalhistorie bij de club.”

Bestuurswijziging

Mede door de installatie van een RvC en het reguliere aftredingsschema binnen het bestuur, zal Hinke Bakker deze maand aftreden als bestuurslid. Bestuur en directie van FC Emmen bedanken Hinke voor zijn inzet en bijdrage als bestuurslid van FC Emmen. Hinke zal als sponsor verbonden blijven aan de club.

Het bestuur van Stichting FC Emmen bestaat na deze wijziging nog uit Ronald Lubbers als voorzitter en Herman Harms als lid. De RvC zal toezicht houden op de directie en het bestuur blijft bewaarder van de aandelen FC Emmen B.V.