Terug naar overzicht Terug

FC Emmen in voorbereiding vaak tegen FC Twente


 
Een beeld uit Emmen-FC Twente in 1990. Links Frank Veldwijk en rechts de Twentse doelman Sander Boschker. Het werd toen 1-1. 
 
De reeks oefenduels tegen FC Twente begon in 1985 toen het 2-0 werd voor de gasten met goals van Theo ten Caat en Willy Carbo. In de elf onderlinge duels valt het op dat er nooit hoge uitslagen waren. De grootste zege van FC Twente was 3-0 en één keertje werd het 2-0, maar in vijf duels bleef de schade beperkt tot slechts een goal. Twee maal werd gelijkgespeeld en FC Emmen won zelfs twee keer. De eerste Emmer winst was in de voorbereiding van 1992 toen het 2-1 voor de Emmenaren werd. Joseph Oosting en René Grummel scoorden de Emmer goals, Ronald de Boer scoorde tegen. Bij FC Twente stond Sander Boschker in de goal en de kans is groot dat hij zaterdag ook nog het Twentse doel verdedigt. Het was tevens een gedenkwaardige wedstrijd want voor het eerst werd de nieuwe regel toegepast dat niet meer op de eigen doelman kon worden teruggelegd. Behalve dan met een kopbal.
In 2009 oefenden de clubs in het Duitse Gronau en daar won FC Emmen verrassend met 3-1 van een weliswaar niet op zijn sterkst verschenen FC Twente, maar toch was het een mooie uitslag. Xander Houtkoop trof twee maal doel en de Hongaar Tamas German een keertje. Romano Denneboom scoorde de Twentse treffer. Bij FC Emmen speelden toen drie Hongaarse spelers op proef mee. Van hen maakte Zsolt Szokol de meeste indruk maar tot een contract kwam het niet. Hij speelt tegenwoordig voor de Hongaarse topclub Ujpest en heeft 14 duels in Hongarije onder 21 gespeeld. De laatste oefenwedstrijd tegen FC Twente was in het 2010 toen het in Emmen 1-2 werd. Bij FC Twente speelden toen ondermeer Douglas, Wisgerhof, Janko, Janssen, De Jong, Ruiz en Tiendalli.