Terug naar overzicht Terug

FC Emmen in Velsen Zuid angstgegner voor Telstar


Volgens de statistische gegevens doet FC Emmen het dus meestal goed in uitwedstrijden tegen Telstar maar of dat iets zegt over de wedstrijd van vrijdagavond is een tweede. FC Emmen is immers niet meer de alom gevreesde ploeg zoals meestal het geval was. Het komt nu als rode lantaarndrager naar Tata Steel stadion dat van een fraaie nieuwe hoofdtribune is voorzien terwijl Telstar tot dus ver redelijke resltaten heeft behaald. De formatie van trainer Edward Metgod won weliswaar slechts een maal, uit met 3-0 van RBC Roosendaal, maar speelde gelijk tegen clubs als Excelsior, FC Volendam, BV Veendam en FC Oss. De 4-1 thuisnederlaag tegen Helmond Sport was een domper maar werd beïnvloed door rode kaarten voor doelman André Krul en Erwin Koen. Afgelopen vrijdag verloor Telstar met 2-1 van De Graafschap dat pas een kwartier voor tijd de winnende goal scoorde.
Telstar heeft een samenwerkingsverband met landskampioen AZ en dat heeft de club dit seizoen ook weer diverse nieuwe spelers opgeleverd. Zo werden Kevin Brands (zoon van AZ technisch directeur Marcel Brands), Ilias Haddad, Jeroen Tesselaar en Furdjel Narsingh overgeheveld. De nieuwe doelman André Krul is van FC Utrecht geleend evenals Gregory Schaken. Verder werden routiniers als Jerold Promes en Erwin Koen aangetrokken.


Trainer Harry Sinkgraven kan uit een bijna complete selectie putten, slechts Jannes Wolters staat op de ziekenlijst. Wolters speelde overigens bijna exact twee jaar geleden zijn laatste competitiewedstrijd uit tegen Telstar. Michel Poldervaart en Pedro Beda zijn terug in de basis terwijl in de achterste vier plaats is ingeruimd voor Niek Ripson en Tim Siekman. ,,Het zal een andere wedstrijd worden als tegen FC Omniworld”, zegt Harry Sinkgraven. ,,Die ploeg zakte bij balverlies massaal in en dat zal Telstar thuis zonder twijfel niet doen. Het is een goede ploeg met natuurlijk een trefzekere spits als Glynor Plet. Toch hopen we op een goed resultaat, er wordt nog steeds goed getraind en de motivatie is er: nu de punten nog.”