FC Emmen in sterke tweede helft langs Fortuna

Het was feest na afloop in het Univé stadion want na een droogteperiode van zo’n vier maanden was eindelijk weer gewonnen. De zege kwam eerlijkheidshalve niet op grond van een prima eerste helft tot stand want de rust was ingegaan met de gedachte van komt dit wel goed. De  gasten hadden vrij gemakkelijk een 0-2 voorsprong genomen die kort voor rust tot 1-2 werd verkleind via een door Antoine van der Linden benutte strafschop. De Limburgers vormden de betere ploeg maar werden in het tweede deel door een veel agressiever FC Emmen voorbij gestoken. Met een hoofdrol voor invaller Eldridge Rojer die assisteerde bij de 2-2 en de winnende treffer zelf voor zijn rekening nam.

Eldridge Rojer: man van de wedstrijd.

Tom Hiariej laat Fortuna verdediger Roel Janssen struikelen (Foto’s: Boudewijn Benting)

‘’Na vrijdagavond in Helmond had ik een onderbuik gevoel van we gaan vanavond winnen’’, verklaarde trainer Joop Gall. ,,Maar over de eerste helft kon ik absoluut niet tevreden zijn. We speelden te statisch en veel te timide. Ik was dolgelukkig dat we die strafschop kregen. Het was duidelijk dat we na de thee met meer passie moesten spelen en dat is ook gebeurd. Met een compliment voor Eldridge Rojer die vanavond doorslaggevend was. Of het kwartje nu is gevallen Daarvoor is het veel te vroeg, dan moeten we eerst een paar achter elkaar gaan winnen maar ik ben hier natuurlijk wel dolgelukkig mee.’’ Collega Willy Boessen van Fortuna was niet in opgewekte stemming en vond dat hij daarvoor goede redenen had. ,,Ik heb hier geen woorden voor. We begonnen goed, hadden de controle en stonden terecht met 2-0 voor. Dan ga je met een goed gevoel de rust in maar voor wat we in de tweede helft hebben gepresteerd moeten we ons diep schamen. We hebben volledig gefaald.’’ Hij deed FC Emmen eigenlijk een beetje te kort omdat de thuisploeg in de tweede helft het falen van de Limburgers ook had afgedwongen.

Antoine van der Linden gaat onderuit in het strafschopgebied van Fortuna (Foto: Bennie Wolbers)

Antoine van der Linden trefzeker vanaf elfmeter (Foto: Gerrit Rijkens).

Na een matig eerste half uur vielen er in de laatste zes minuten van de eerste helft drie goals. De 0-1 van Fortuna werd door Patrick N’Koyi gescoord die vrij voor de goal, drie Emmer verdedigers probeerden de voorzetgever te blokkeren maar zagen de doelpuntenmaker over het hoofd die moeiteloos kon intikken. Een minuut later maakte aanvoerder Ramon Voorn er met een wonderschone treffer 0-2 van en FC Emmen leek op een nederlaag af te koersen. Aanvoerder Antoine van der Linden zorgde er echter voor dat de achterstand nog voor de pauze tot 1-2 werd verkleind. Hij werd in het strafschopgebied door Ramon Voorn onderuit getrokken en voltrok zelf het vonnis van de witte stip: 1-2.

Norair Mamedov (rechts) krijgt de gelukwensen nadat hij voor 2-2 heeft gezorgd (Foto: Bennie Wolbers).

Lang geleden dat gezamenlijk kon worden gevierd (Foto: Gerrit Rijkens).

Na de pauze maakte Eldridge Rojer zijn opwachting ten koste van Shkodran Metaj waardoor Gall het niet werkende systeem met een vrije linkerkant liet varen. FC Emmen kreeg meer grip op de wedstrijd, er werden meer duels gewonnen en er kwamen eerst kansjes via Norair Mamadov, Eldridge Rojer en Ruud ter Heide. Het was wel oppassen geblazen omdat Fortuna er af en toe dreigend uitkwam maar dat risico moest uiteraard worden genomen. Na dik een uur spelen kreeg FC Emmen de beloning voor de grotere inzet toen Norair Mamedov een voorzet van Eldridge Rojer inkopte: 2-2. Het negende gelijke spel leek binnen handbereik maar FC Emmen wilde meer. Er kwamen nog mogelijkheden over en weer tot in de 84e minuut Eldridge Rojer na een uit de derde hoekschop ontstane situatie met een knal van net binnen de zestien de 3-2 op het scorebord zette. Er waren nog zes minuten te spelen plus drie minuten extra tijd maar FC Emmen doorstond die periode redelijk gemakkelijk waardoor er eindelijk een bescheiden feestje kon worden gevierd.

FC Emmen-Fortuna Sittard 3-2 (1-2). 39. N’Koyi 0-1, 40. Voorn 0-2, 43. Van der Linden (strafschop) 1-2, 67. Mamedov 2-2, 84. Rojer 3-2. Scheidsrechter: Bekebrede. Gele kaart: Hiariej, Metaj (FC Emmen), Hendrickx (Fortuna). Toeschouwers: 1707.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Velda, Hiariej, Metaj (46. Rojer), Wijks, Ter Heide (73. Weghorst), Mamedov (86. Almubaraki).
Fortuna Sittard: Kaya; Hendrickx, Vet, Janssen, Schroyen, Cevik (66. Diaz), Voorn, Kruyssen, Khalouta, N’Koyi (58. Rajcomar), Briels.