FC Emmen in slotseconde onderuit

Komende vrijdag wacht met koploper FC Zwolle de eerste tegenstander in competitieverband. De vraag is uiteraard of de ploeg er klaar voor is. Na twee verloren oefenduels zou je kunnen zeggen van niet maar het waren wel tegenstanders, zeker FC Osnabrück, die in de Jupiler League een toonaangevende rol zouden kunnen spelen. Het verlies in Bremen tegen het elftal van Werder onder 23 jaar, dat in de derde Bundesliga speelt, was daarbij helemaal niet nodig omdat het beslissende doelpunt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd viel. Trainer René Hake sprak van een domme goal. ,,We waren gelijkwaardig aan elkaar en dan moet je ook gelijk spelen. Een totaal onnodige nederlaag. Werder heeft een paar kansen gehad en in het laatste half uur hadden we de partij aardig onder controle met bijvoorbeeld een kopbal op de lat van Ruud ter Heide. Wat dat zegt voor de komende wedstrijd We hebben twee oefenduels gespeeld tegen twee goede ploegen wat FC Zwolle natuurlijk ook is. De achterliggende gedachte was dat we hieruit lering kunnen trekken en dat moeten we de komende week gaan doen.”
In contrast tot het eerste oefenduel toen alle spelers aan bod kwamen, zette René Hake in Bremen slechts zestien spelers in. De basiself slaagde er in de eerste helft niet in om een redelijk aantal kansen te creëren maar gaf ook weinig weg. Slechts op slag van rust en in de eerste minuut na de pauze werd Werder Bremen echt gevaarlijk met schoten op lat en paal. In de tweede helft liet Hake met Kevin Görtz en Bart de Groot twee nieuwe centrale verdedigers opdraven terwijl Michel Poldervaart voor middenvelder Kay Velda in de plaats kwam. Verder maakte Jeffrey de Visscher plaats voor Ruud ter Heide. In de zestigste minuut maakte vervolgens Radovan Mitrovic zijn debuut als vervanger van Eldridge Rojer. Mitrovic kreeg in de slotfase een goede mogelijkheid, net naast, en leverde een prima voorzet af richting Tjaronn Chery maar die werd helaas door de assistent scheidsrechter nietig verklaard wegens buitenspel. Zes minuten voor het einde bediende de opgekomen rechterverdediger Marcel Piesche aanvoerder Ruud ter Heide op maat maar diens kopbal belandde op de lat. Zo leek het duel in 0-0 te eindigen tot de Bremer Thorsten Tonnies met een uithaal van net buiten de zestien en via een lichaamsdeel van een Emmenaar er alsnog 1-0 van maakte.
FC Emmen: Zeinstra: Piesche, Fischer (46. Görtz), Zimmerman (De Groot), Guus de Vries, Velda (46. Poldervaart), Chery, Stolte, Denissen (71. Velda), Rojer (60. Mitrovic), De Visscher (46. Ter Heide).

Marcel Piesche (rechts) wordt door de Ierse spits Liam Boyce over de zijlijn gewerkt.