FC Emmen in slotfase langs SC Heerenveen

Verliezende en winnende trainers haasten zich meestal om aan een uitslag van een wedstrijd in de voorbereiding weinig waarde te hechten. Dat mag dan zo zijn maar een 3-1 overwinning in het geval van FC Emmen op SC Heerenveen is mooi meegenomen. Het bevestigt toch dat de Emmenaren van plan zijn er een mooi seizoen van te maken en aan de andere kant dat de Friezen nog veel werk moeten verrichten. FC Emmen kwam zo ongeveer op oorlogssterkte uit. Michael van der Kruis, die tegen SV Meppen aan de rug geblesseerd raakte, was absent maar Kevin Görtz is een prima alternatief. Verder is Robbie Haemhouts nog niet fit. Bij SC Heerenveen ontbraken een aantal vedetten zoals Gerald Sibon en Michael Bradley maar wat er op het veld stond was absoluut eredivisiewaardig.
In de beginfase kreeg FC Emmen een paar bijna kansjes via Roy Stroeve maar het eerste echte gevaarlijke werk kwam van de kant van FC Hereenveen. In de 18e minuut leek Danijel Pranjic te profiteren van een misverstand in de Emmer verdediging maar zijn inzet kon nog tot hoekschop worden verwerkt. Daaruit werkte Paulo Henrique de bal op de lat. FC Emmen herstelde zich echter en Geoffrey Verweij kreeg halverwege twee prima mogelijkheden op de openingtreffer. De eerste keer schoot hij vanaf de rechterkant over en bij de tweede kans schoot hij voorlangs. Kort voor rust kwam FC Emmen op achterstand toen Pranjic de meegekomen Donovan Deekman vrijspeelde die vervolgens met een stiftje Thomas Villadsen passeerde. Op slag van rust kreeg Roy Stroeve aan de andere kant een kopkans die doelman Rob van Dijk tot hoekschop promoveerde.
FC Emmen begon aan de tweede helft met Martijn Kamps voor Jesse Schotman en toonde zich wat agressiever. Het begon al direct in de eerste minuut toen Van Dijk een vrije trap losliet maar Roy Stroeve kon daar net niet van profiteren. Twee minuten later viel dan de gelijkmaker. Niek Ripson rondde met een schuiver een keurige aanval over links doeltreffend af: 1-1. Een schok ongetwijfeld voor de Friese subtopper die dacht het duel in de greep te hebben. SC Heerenveen kreeg wel zo rond de 67e minuut een paar goede mogelijkheden maar de afronding ontbrak. Met Marcel Pannekoek voor Joos Valgaeren ging FC Emmen de slotfase in waarin het twee mokerslagen uitdeelde. Vijf minuten voor het einde zette Roy Stroeve na een perfecte counter via Tim Matavz en Geoffrey Verweij zijn ploeg op 2-1. Twee minuten later scoorde ook Tim Matavz zijn eerste goal voor FC Emmen. Geoffrey Verweij zette vanaf de achterlijn ondanks de nabijheid van twee Heerenveners knap voor en de huurling van FC Groningen haalde ineens uit. Het schot werd van richting veranderd waardoor Rob van Dijk kansloos werd: 3-1. De uitslag was wellicht een tikkeltje geflatteerd maar zeker niet onverdiend.
FC Emmen-SC Heerenveen 3-1. 41. Beekman 0-1, 48. Ripson 1-1, 85. Stroeve 2-1, 87. Matavz 3-1. Scheidsrechter: Winter. Toeschouwers: 2500 (in Veenoord)
FC Emmen: Villadsen: Bevaart, Görtz, Valgaeren (75. Pannekoek), Zijm, Demeijer, Schotman (46. Kamps), Stroeve, Ripson, Verweij, Matavz.

Geoffrey Verweij (links) mist hier een goede kans.