FC Emmen in dubbele cijfers tegen Bargeres: 15-0

In de tropische hitte op sportpark Brinkendal toonde FC Emmen zich gretig. De eerste helft werd afgesloten met een 8-0 voorsprong, na de pauze werd de eindstand naar 15-0 getild: een goal meer dan vorig jaar toen het 14-0 werd. Het tiende doelpunt van FC Emmen, in de 50e minuut gescoord door Niki Leferink, was de 200e ooit in een oefenduel tegen Bargeres gescoord.
De belangstelling bij FC Emmen ging natuurlijk uit naar de nieuwelingen. Roy Stroeve, ook tot aanvoerder benoemd, speelde alleen de eerste helft, en scoorde op slag van rust de 8-0. Jordi Hoogstrate, hij speelde op 16 mei 2004 in dienst van PSV voor het laatst een competitieduel, maakte volgens afspraak een half uurtje vol in zijn allereerste optreden voor FC Emmen. Hij viel op met een paar goede passes. Verder waren Mark Bevaart, Ronald Breinburg en Geoffrey Verweij van de partij. Na rust maakten Mark Zegers en Stanley Tailor hun opwachting.
In de eerste helft scoorde Sergio van Dijk, na de openingstreffer van Leferink, vijf keer op rij en deed denken aan het vorige seizoen toen hij tien maal scoorde. Na de rust voegde hij er eentje aan toe waardoor hij op zes bleef steken.
Bargeres-FC Emmen 0-15 (0-8). 7. Leferink 0-1, 10. 0-2, 16. 0-3, 22. 0-4, 27. 0-5 en 38. 0-6 allen Van Dijk, 42. Mghizrat 0-7, 44. Stroeve 0-8. 46. Veldmate 0-9, 50. Leferink 0-10, 65. Mghizrat 0-11, 67. Mghizrat 0-12, 75. Van Dijk 0-14, 87. in eigen doel Bargeres 0-15.
FC Emmen: Van Westerop (46. Zegers); Bevaart (46. Tailor), Breinburg (70. Huizenga), Karreman; Wolters (70. Kamps). Hoogstrate (33. Tevreden); Verweij, Stroeve (46. Veldmate), Mghizrat; Leferink, Van Dijk.

Met zo’n 600 bezoekers was de belangstelling redelijk te noemen.

Geoffrey Verweij (links) kan een vliegende tackle verwachten.