Terug naar overzicht Terug

G-voetballers beleven fantastische dag in Champions League


Afgelopen zaterdag reisde ons FC Emmen G-voetbalteam af naar Breda om daar in actie te komen in de Special Champions League. Een toernooi met internationale allure, want de tegenstanders in de groep waren Everton FC uit Engeland, SL Benfica uit Portugal, Bayer Leverkusen uit Duitsland en het Nederlandse NEC Nijmegen. En dankzij FC Emmen Naoberschap konden ook onze eigen G-voetballers naar het miljoenenbal!


De FC Emmen G-voetballers stonden speciaal voor deze dag extra vroeg op, want de spelersbus van FC Emmen vertrok al om 6.15 uur in de ochtend richting sporthal De Scharen in Breda. Tijdens de tweeënhalf durende busrit hadden de spelers nog voldoende tijd om wakker te worden, want de eerste wedstrijd werd pas om 10.00 uur gespeeld.

Everton FC
Na de openingsceremonie werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen Everton FC. In de beginfase was duidelijk te zien dat beide ploegen moesten wennen aan de zaal, aangezien de spelers gewend zijn om buiten op het gras te voetballen. Na enkele minuten spelen was het Bart Blonk die FC Emmen op een 1-0 voorsprong schoot. Gesterkt door de openingstreffer bleef FC Emmen de aanval zoeken en dit resulteerde in opnieuw een doelpunt van Bart, 2-0! De Engelsen probeerden tevergeefs de aansluitingstreffer te maken. Toch was het FC Emmen dat dankzij Ruben Hartong uiteindelijk de 3-0 op het scorebord zette. Na het fluitsignaal was de eerste overwinning een feit!

NEC Nijmegen
Vol goede moed ging FC Emmen op jacht naar de tweede overwinning tegen NEC Nijmegen. De spelers waren extra gemotiveerd om te winnen, want een week eerder werd in de Bijzondere Eredivisie nog verloren van de Nijmegenaren. Toch pakte NEC de voorsprong. FC Emmen probeerde dichterbij het vijandelijk doel te komen, maar ook nu bleek NEC Nijmegen een maatje te groot. NEC scoorde namelijk nog twee keer en zo werd de eindstand bepaald op 3-0.

SL Benfica
De derde tegenstander van FC Emmen kwam uit Portugal. Erop gebrand om te winnen bleek al snel dat SL Benfica een goede ploeg mee had genomen naar het toernooi. Met goed voetbal wisten de Portugezen zich al snel naar een comfortabele 4-0 voorsprong te spelen. Toch gaf FC Emmen niet op en was het Ruben Hartong die alweer zijn tweede doelpunt op het toernooi kon bijschrijven. SL Benfica bleef echter doen wat ze het gehele toernooi al deden; goed voetballen. Na het laatste fluitsignaal stond er 7-1 in het voordeel van SL Benfica op het scorebord. Een kwestie van snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd!

Bayer Leverkusen
De laatste wedstrijd in de poule was tegen Bayer Leverkusen. Een wedstrijd die gewonnen moest worden, want de Duitsers hadden nog geen wedstrijd gewonnen. Het krachtsverschil werd al vroeg duidelijk, want via Bart Blonk en Ruben Hartong stond er al snel een 2-0 voorsprong op het scorebord. FC Emmen bleef goed voetballen en creëerde veel kansen. Via Ruben Willems werd de score verder uitgebreid en het slotakkoord was wederom voor Ruben Hartong. Hij bepaalde de eindstand op 4-0 en daarmee werd de derde plek in de poule veiliggesteld.

Werder Bremen
De laatste wedstrijd van de dag was tegen de nummer drie van de andere poule, Werder Bremen. De wedstrijd begon dramatisch voor FC Emmen, want na 20 seconden keken de Emmenaren al tegen een 1-0 achterstand aan. Na deze valse start bleek FC Emmen toch de betere ploeg en na een aantal gemiste kansen noteerde Ruben Hartong de gelijkmaker. FC Emmen bleef de aanval zoeken en kwam op voorsprong via Danick Hekhuis. Uiteindelijk werd de uitslag nog groter en scoorde zelfs doelman Julian Castaign. Het slotakkoord was voor Bart Blonk die zijn vijfde van de dag maakte en daarmee werd het 4-1 voor FC Emmen.

Over de Special Champions League
De Special Champions League is een manier om een ​​grotere sociale inclusie en acceptatie van voetbal voor mensen met een beperking binnen Europese voetbalclubs en de bredere Europese bevolking te bevorderen. Via voetbal wil EFDN meer jongeren met een verstandelijke beperking fysiek en sociaal actief krijgen in de gemeenschap en de integratie en inclusie in de samenleving vergroten. De Special Champions League biedt deelnemers de mogelijkheid om hun fysieke gezondheid te verbeteren, hun zelfvertrouwen te vergroten, nieuwe mensen te ontmoeten, over anderen te leren en sociale banden aan te gaan. Deze eerste editie was een veelbelovend en groot succes!