FC Emmen in de allerlaatste minuut onderuit tegen RKC

FC Emmen heeft met 1-0 verloren van RKC Waalwijk. De thuisspelende ploeg verschalkte in de allerlaatste minuut de sluitpost van de Emmenaren.

Met vier graden onder het vriespunt begon FC Emmen vol strijdlust aan de wedstrijd. Emmen in thuistenue, RKC in carnavalstenue. De Emmenaren wilden meteen vanaf de aftrap laten zien wat ze waard waren en kwamen meteen dreigend in de zestien van RKC met een fraaie loopactie van de spits Paul Gladon.

Even later werd het aan de andere kant bijna 1-0 voor de ploeg uit Waalwijk. Een hoekschop van RKC belandde bijna in het doel van Michael Verrips. De inzet van geboren Emmenaar Thijs Oosting belandde op de paal en werd vervolgens opgeruimd door Ricardo van Rhijn.

Dat ook de ploeg van Dick Lukkien gevaarlijk kon zijn in een corner, bleek in de tiende minuut bij het Waalwijkse doel. Een hoekschop van Emmen belandde op het hoofd van Nick Bakker, maar hij kreeg geen vaart achter de bal. Bovendien werd er afgefloten wegens buitenspel.

Beide ploegen konden de punten goed gebruiken, wat erg duidelijk was in het eerste kwartier van de wedstrijd. Vlak na de kans van Emmen, kon ook Ola John een schot lossen richting het doel van Verrips. De keeper keerde het schot, waarna Miguel Araujo kon opruimen.

In het restant van de eerste helft werden er over en weer een aantal kansen gecreëerd. Zo redde Verrips een paar keer, maar wist aan de andere kant Gladon een paar keer voor het doel van Kostas Lamprou te komen. Aan de veelbewogen eerste helft werd geen blessuretijd toegevoegd, waardoor beide ploegen na 45 minuten konden gaan rusten met een 0-0 stand.

Emmen houdt stand, maar capituleert in extremis
In de rust bracht Dick Lukkien twee verse krachten in. Hilal Ben Moussa en Jean-Pierre Rhyner moesten het veld verlaten en werden vervangen door Lucas Bernadou en Keziah Veendorp. Diezelfde Veendorp wist meteen een fraaie bal op Michael de Leeuw te geven, die vrij voor het doel van Lamprou kon komen. Na een prachtige aanname probeerde De Leeuw de 0-1 op het scorebord te zetten, maar hij schoot over en zag hoe de thuisploeg op het nippertje aan een achterstand ontsnapte.

De volgende grote kans vond ruim tien minuten later plaats in de zestien van Emmen. Vanuit een vrije bal van RKC werd de bal voorgeslingerd. Uiteindelijk kwam die op de schouder van Melle Meulensteen terecht, die hem tot grote opluchting van de rood-witten niet tussen de palen wist te krijgen. Net als in de eerste helft, werden er in de tweede helft wel mogelijkheden, maar weinig echte kansen gecreëerd door zowel de thuis- als uitploeg.

In de allerlaatste minuut sloeg het noodlot alsnog toe. Een afvallende corner viel bij Ahmed Touba voor de voeten, die hem hard langs Verrips kon schieten. Na een bewogen wedstrijd met kansen van beide partijen, beroofde RKC de Emmenaren van een punt. De wedstrijd werd beëindigd bij een stand van 1-0.

RKC – FC Emmen: 1-0
90. Touba 1-0

Opstelling RKC: Lamprou; Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten; Van der Venne (76. Sow), Anita, Tahiri (76. Azhil) ; Daneels, Oosting (86. Damascan), John (66. Stokkers)

Opstelling FC Emmen: Verrips; Van Rhijn, Araujo, Bakker, Rhyner (46. Veendorp); Vlak (61. Laursen), Ben Moussa (46. Bernadou); Peña, De Leeuw, Frei; Gladon.