Terug naar overzicht Terug

FC Emmen hoopt op stuntje tegen Helmond Sport


De prestatiecurves van FC Emmen en Helmond Sport lopen bepaald niet gelijk. Waar de Emmenaren naar beneden tuimelden, zijn de Brabanders de weg om hoog ingeslagen. Het is zelfs de enige ploeg in de Jupiler League die na de winterstop nog ongeslagen is. Bij het ingaan van de winterstop zaten de Helmonders nog in een behoorlijke dip. Het ging de winterpauze in met een reeks van vier nederlagen waaronder eentje tegen FC Emmen en een 7-0 pak slaag bij Willem ll. In 2012 staat er echter een totaal anders Helmond Sport. Er is een serie van twaalf ongeslagen duels opgebouwd waaronder uitoverwinningen op FC Zwolle en Sparta. De terugkeer van geblesseerde spelers, zo miste topscorer Erik Quekel precies de serie van vier nederlagen net voor de winterstop, heeft de ploeg goed gedaan. Opvallend is dat verdediger Jop van der Linden met liefst acht goals na Quekel (16 treffers) de nummer twee op de topscorerslijst is. Ook de andere verdedigers als Guus Joppen (3) en Philip Haastrup (4) weten het doel van de tegenstander te vinden. De man in vorm is echter Erik Quekel die in de laatste tien duels één-op-één speelt met tien goals. De Duitser Sebastian Stachnik kan zich verder met zes goals ook laten zien. Het zijn voor FC Emmen begrippen duizelingwekkende cijfers. Er is in de laatste zes duels niet gescoord en iedereen breekt zich het hoofd over de vraag hoe dit kan worden doorbroken.


FC Emmen-trainer René Hake moet in feite elke week hetzelfde verhaal afsteken. ,,We zijn in fasen van de wedstrijd absoluuut niet de mindere. Tegen Fortuna Sittard bijvoorbeeld waren we in de eerste helft veel vaker in de buurt van de zestien dan de tegenstander. Dan hoop je een keer op voorsprong te komen maar dan lukt het weer net niet. Maar we moeten er in blijven geloven, de rug rechten en hard blijven werken. Dat Helmond Sport een uiterst lastige tegenstander is, is aan de hand van de statistieken duidelijk. We kunnen ons de borst nat maken.”
FC Emmen moet het zonder de geschorste Mike Koenders doen terwijl verder de zieke Michel Poldervaart en de geblesseerde Elson do Rosario Almeida niet kunnen spelen. Scheidsrechter is Jochem Kamphuis die hoewel hij al achtttien keer dit seizoen in de Jupiler League heeft gefloten, nog geen enkele wedstrijd onder zijn hoede heeft gehad waarbij FC Emmen was betrokken.