Terug naar overzicht Terug

FC Emmen hoopt in Helmond te stunten


De wedstrijd tegen Helmond Sport is zeker niet de gemakkelijkste in de slotfase van de competitie. De Brabanders maken een prima seizoen door en zijn ongetwijfeld van de partij in de play offs. ,,Een complete ploeg”, meent FC Emmen-trainer René Hake. ,,Als team zit het uitstekend in elkaar en ze hebben veel routine in de ploeg. Het is ook een voetballende ploeg en dat zijn wij toch ook. Als we Helmond Sport pijn willen doen moeten we in elk geval compact spelen. In zekere zin is het een finale voor ons maar dat is eigenlijk in elke volgende wedstrijd het geval zo lang de stand naar een play off positie nog overbrugbaar is.”


In de reeks onderlinge duels verloor FC Emmen de laatste vier van de Helmonders. Maar het heeft in het Brabantse soms ook opzienbarende resultaten behaald. Vijf jaar geleden won het bijvoorbeeld met 5-0 op sportpark de Braak. Een jaar later zegevierden de Emmenaren met 3-0 in de beruchte mistwedstrijd waarin de doelpunten zelfs met de sterke TV camera nauwelijks waren te zien. Opvallend is dat Helmond Sport dit seizoen in uitwedstrijden meer punten pakt dan in eigen huis (28 tegenover 22). Het incasseert thuis ook meer goals dan uit (20 tegenover 15). Het verschil zal hem zitten in het feit dat voor eigen publiek het spel moet worden gemaakt en dat geeft FC Emmen wellicht kansen.

De selectie van FC Emmen verkeert in de unieke situatie dat iedereen fit is. ,,Ik moet zelfs twee spelers naar de tribune verbannen”, zegt René Hake. Spits Eldridge Rojer is weer hersteld van een hamstringblessure en wellicht dat Erik van der Ven zijn eerste officiële speelminuten van het seizoen krijgt tegen uitgerekend zijn oude club Helmond Sport. De enige die niet kan spelen is Bart de Groot die nog een schorsing moet uit zitten. Scheidsrechter is Dennis Higler die onlangs promotie heeft gemaakt. Hij is met ingang van het volgende seizoen gepromoveerd van de scheidsrechters masterclass naar de groep scheidsrechters junior.