Terug naar overzicht Terug

FC Emmen hoopt goede start vervolg te geven


Met FC Emmen – Fortuna Sittard staat de return van de eerste speeldag op het schema. In Sittard won FC Emmen op de eerste speeldag dankzij een late treffer van Tim Matavz met 2-1. Een resultaat waarvoor de Emmenaren ook deze keer willen tekenen. De teams ontlopen elkaar op de ranglijst niet veel want FC Emmen heeft slechts twee punten meer dan de Fortunezen die op de achttiende plaats bivakkeren. Wat doelsaldo betreft staan ze met -14 zelfs precies gelijk.
,,Het is de laatste thuiswedstrijd van het jaar en die willen we op een goede manier afsluiten”, geeft FC Emmen trainer Paul Krabbe aan. Dat zal echter niet gemakkelijk zijn weet hij. ,,Fortuna gaat gegroepeerd spelen en wil ons het initiatief opdringen. Daar moeten we ons tegen wapenen.” De Limburgers sloten afgelopen vrijdag een slechte serie van drie nederlagen af met een thuiszege op FC Eindhoven. Het werd 2-1 met doelpunten van de twee talenten Ruud Boymans en Taner Taktak. Eerstgenoemde is negentien en staat nadrukkelijk in de belangstelling van VVV-Venlo. Taner Taktak is met achttien jaar de jongste van het stel.
De opstelling van FC Emmen zal vermoedelijk weinig afwijken van die tegen Telstar. Alleen rond de inzetbaarheid van Marcel Pannekoek hangt nog een vraagteken want hij heeft last van een onwillige kuit. Doelman Thomas Villadsen is inmiddels hersteld en is deze week weer met de groepstraining begonnen. Hij zal het duel vanaf de reservebank bekijken om aanstaande maandag de draad op te pakken in het beloftenteam. Niet inzetbaar zijn verder Morten Friis, Tim Matavz (vrijdag wacht hem een MRI scan), Sander Danes, Martijn Kamps, Callum Little en Jannes Wolters.
Wat de statistieken betreft geldt FC Emmen, evenals Telstar de vorige week, als een ‘angstgegner’ voor Fortuna Sittard. De clubs hebben zeventien keer in de eerste divisie tegenover elkaar gestaan en daarvan wonnen de Limburgers er slechts eentje. FC Emmen won er elf en vijf keer werd gelijkgespeeld. De laatste twee seizoenen in Emmen waren de resultaten voor de thuisclub echter niet daverend. Vorig seizoen werd het slechts 1-1 en een seizoen daarvoor boekte Fortuna Sittard de eerste competitiezege ooit op FC Emmen.
Scheidsrechter van het duel is Jeroen Sanders die tot dus ver acht duels in de Jupiler League heeft gefloten met 25 keer geel en twee maal rood. Na afloop van de wedstrijd wordt op het evenemententerrein vuurwerk afgestoken. Dat zal z.s.m na het laatste fluitsignaal gebeuren.