Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft twee uitduels voor de boeg


FC Volendam uit is meestal een (te) pittige klus voor FC Emmen. De resultaten liegen er niet om: van de laatste zes wedstrijden in Volendam verloor FC Emmen er vijf. Daarnaast waren de nederlagen doorgaans aan de royale kant. In die laatste zes wedstrijden incasseerde FC Emmen maar liefst 26 goals: een gemiddelde van 4,5 per wedstrijd! En het maakte ook niet uit welke trainer FC Emmen op dat moment had. Met Jan van Dijk verloor FC Emmen in 2005/06 met 5-2. Zijn tijdelijke opvolger Alfons Arts ging een jaar later met 6-1 ten onder. In 2007/08 was Gerry Hamstra trainer maar ook hij blameerde zich met zijn ploeg en verloor met 5-1. In 2009/10 werd een negatief record gevestigd toen de equipe van Harrie Sinkgraven met 6-0 verloor.

Maar gelukkig was er ook een uitzondering want in 2010/11 verraste FC Emmen de voetbalwereld door in Volendam met 3-1 te winnen. Jeffrey de Visscher, Guus de Vries en Tjarron Chery waren de doelpuntenmakers en René Hake was de trainer. Uit dat elftal spelen Kay Velda, Jeffrey de Visscher en Eldridge Rojer nog bij FC Emmen. Vorig seizoen pakte FC Emmen de draad weer op door in Volendam met 3-1 te verliezen. Maar ook hier geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden. FC Volendam staat op de zevende plaats maar speelt niet erg constant. Het verloor bijvoorbeeld in eigen huis van Cambuur, SC Veendam en FC Den Bosch. Wel heeft het aanvallend aanzienlijk meer te bieden dan FC Emmen. Jack Tuyp scoorde al tien keer en Michel Kramer met acht treffers als goede tweede. Wout Weghorst is met vier topscorer van FC Emmen maar is vrijdag geschorst. Vandaar dat verdediger Kelvin Maynard de Emmer lijst van doelpuntenmakers aanvoert met twee treffers. Voor drie leden van de Emmer selectie is het vrijdagavond een weerzien met oude bekenden. Kelvin Maynard, Yannick de Wit en Marijn Sterk hebben immers een belangrijk deel van hun loopbaan bij FC Volendam doorgebracht. Maynard speelde daar van 2006 tot 2010, Sterk van 2008 tot 2011 en De Wit was van 2006 tot 2010 in Volendam actief.


FC Emmen heeft uit de laatste zes competitieduels slechts twee punten gepakt en is daarmee afgegleden naar de voorlaatste positie. Te laag vindt iedereen in Emmen en omgeving, het is aan de ploeg om te bewijzen dat dit inderdaad het geval is. Bij FC Emmen ontbreekt Wout Weghorst wegens een schorsing. Dat zelfde gaat op voor de Volendammer Paul de Lange. Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Wijks, De Wit, Bannink, De Visscher, Ter Heide, Almubaraki.
* De thuisblijvers kunnen de wedstrijd live volgen op Radio Emmen (107.6 FM) vanaf 20.00 uur of via de website www.rtvemmen.nl

 

Guus de Vries (rechts) hier actief bij de 3-1 zege op FC Volendam waarin hij tevens scoorde.