Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft smaak te pakken


 


Een driepunter tegen FC Omniworld was wat FC Emmen absoluut nodig had. Een redenering waar geen speld tussen was te krijgen maar het moest natuurlijk wel even in de praktijk worden omgezet. Grotendeels in de nieuwe huisstijl, strijd en beleving dus, werd dat doel bereikt door FC Omniworld met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen wat volgens coach Peter Boeve van de Almeerders een lange reis is. Hopelijk zal hij dat laatste niet letterlijk hebben bedoeld want die 160 kilometer is wat FC Emmen betreft een halve derby.
FC Emmen trainer Gerry Hamstra verraste met de keuze van Robin Demeijer als rechtervleugelverdediger waardoor Mark Bevaart weer naar de linkerkant diende te verhuizen. Verder stond ook de in de voorafgaande dagen niet geheel fitte Matijn Kamps in de basis terwijl nieuwkomer Kiran Bechan het eerst maar eens vanaf de zijkant mocht bekijken. FC Emmen had een prima start en kreeg binnen een kwartier ook een trio kansen. Tim Matavz, Roy Stroeve en Marcel Pannekoek waren echter wat de afwerking betrof niet scherp genoeg. ,,Dit was ook onze beste periode”, meende Gerry Hamstra. ,,We hadden het een week geleden goed gedaan maar het was natuurlijk afwachten hoe het deze keer zou gaan. Dat ging, alleen hadden we bij die kansen iets meer rust moeten tonen.” Ook halverwege kwam FC Emmen er gevaarlijk uit maar Tim Matavz verloor een duel in het strafschopgebied van Bas van den Brink en Geoffrey Verweij werd op het laatste nippertje van de bal gezet. Hoewel Peter Boeve er voor drie of vier mogelijkheden voor zijn ploeg had gezien was de 0-1 in de 29e minuut toch de eerste doelkans voor de gasten. Het werd ingeleid door een foutje van Mark Bevaart waarna een lange bal op de bij de tweede paal staande Jamal Dibi werd gegeven die uit een moeilijke hoek scoorde. ” ,,Je gelooft je ogen niet want Dibi stond helemaal vrij”, gaf Boeve als commentaar op de enige treffer van zijn ploeg.
De 0-1 stand gaf de verhouding op dat moment niet weer maar vier minuten later werd de stand weer gelijk getrokken. Sieme Zijm mocht een vrije trap nemen die indirect bij Niek Ripson belandde. De uitblinkende Emmer verdediger stond bij de tweede paal en tikte de 1-1 binnen. Kort voor rust kreeg aan de andere kant spits Genero Zeefuik een kopkans maar mikte naast.
Na de pauze keerde Martijn Kamps niet terug en nam Jesse Schotman zijn plaats in. De tweede periode was minder rijk aan doelrijpe kansen maar het bleef een spannende affaire. Zeefuik, gehuurd van PSV, kwam in de 49e minuut helemaal vrij te staan maar mikte hopeloos over. Vijf minuten later deed FC Emmen aanvoerder Roy Stroeve voor hoe het wel moest. Geoffrey Verweij lanceerde vanaf rechts een lange bal die iets van richting wed veranderd waardoor Stroeve koppend de 2-1 kon scoren. In de resterende tijd van het duel waren er nauwelijks nog uitgespeelde mogelijkheden te aanschouwen hoewel de gasten wel meer pressie gingen uitoefenen. ,,Het was te onrustig, je kunt wel alles tegenhouden maar je moet zelf ook aan voetballen toekomen”, kritiseerde Gerry Hamstra. Ook het inbrengen van Kiran Bechan die in de 65e minuut Marcel Pannekoek afloste veranderde weinig aan het spelbeeld. FC Emmen verdedigde echter met verve waardoor de voorsprong ook in de vier minuten extra tijd werd vastgehouden. ,,Blij met de drie punten”, vond Hamstra en uit de reacties bleek dat het Emmer publiek het er volmondig mee eens was. ,,We kunnen nu met een goed gevoel komende vrijdag naar FC Den Bosch afreizen.”
FC Emmen – FC Omniworld 2-1. 29. Dibi 0-1, 33. Ripson 1-1, 54. Stroeve 2-1. Scheidsrechter: De Groot. Gele kaart: Ripson, Zijm (FC Emmen). Toeschouwers: 3246.
FC Emmen: Villadsen; Demeijer, Görtz, Ripson, Bevaart, Kamps (46. Schotman), Pannekoek (65. Bechan), Stroeve (89. Krohne), Zijm, Verweij, Matavz.  
FC Omniworld: Zegers; Jansen, Krimp, Van den Brink, Zandstra, Haklander (46. Troost), Van Toor (69. Barrantas), Hollart, Dibi, Zeefuik, Faria.

 

Niek Ripson is blij met zijn eerste treffer voor FC Emmen

 

Roy Stroeve maakt de winnende goal

 

Kiran Bechan (rechts) wordt vastgehouden door Bas van den Brink (Foto’s Boudewijn Benting)