Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft de wind in de zeilen


FC Emmen heeft de smaak te pakken. Na de flitsende start van de tweede periode tegen MVV werd nu ook Jong FC Twente geklopt. De eerste plaats in de periode werd door de 3-0 winst met een imponerend doelsaldo van 9 voor en 0 tegen verstevigd en in de algemene rangschikking wordt, met in het weekeinde nog een aantal duels te spelen, nu de vijfde positie ingenomen. De club had rondom de wedstrijd tegen Jong FC Twente een Oktoberfest georganiseerd en dat kreeg door de driepunter vanzelfsprekend een extra impuls.


,,We hebben stappen gemaakt ten opzichte van het vorige seizoen”, zei coach Joop Gall na afloop. Op grond van de cijfers is dat op dit moment nog niet hard te maken want vorig seizoen stond de club met eveneens 19 uit 11 net als nu op de vijfde plek. Maar hij bedoelde het ongetwijfeld in bredere zin. De ploeg is volwassener geworden met meerdere uitblinkers. In de breedte zou best nog wat aanvulling welkom zijn maar de kwaliteit van de ’tweede keus’ is gewoon goed. Het diepe dal waarin het elftal vorig seizoen na de elfde speeldag belandde, lijkt nu dan ook niet aan de orde te komen.   

Artistiek werk van Alexander Bannink.

Boy Deul neemt het tegen twee Tukkers op (Foto’s: Boudewijn Benting).

Joop Gall was uiteraard een zeer tevreden trainer. ,,De ploeg wordt met de week beter”, jubelde hij. ,,Voor Jupiler League begrippen was het hoogstaand voetbal met een paar mooie goals.” Collega Jan Zoutman van de Tukkers had een iets andere visie door te stellen dat zijn ploeg teleurstellend had gespeeld en zich niet aan de afspraken had gehouden. Gall counterde echter vlot: ,,Zou dat wellicht niet komen door het spel van FC Emmen. Er zit momenteel zoveel vertrouwen in de ploeg. Neem aanvoerder Sander Rozema die in de tweede helft een schitterende dropkick vanaf dertig meter lanceerde. Daar kan ik van genieten hoewel de keeper in dit geval de bal nog wel stopte. Als ik nog een puntje van kritiek moet naar voren moet brengen, is dat de eindfase van de eerste helft toen Twente met name door Bilal Ould-Chikh wat beter in de wedstrijd kwam. Maar uiteindelijk had de uitslag ook best 5 of 6-0 kunnen zijn.” 

Luis Pedro was weer de rots in de branding.

De muur van FC Emmen was niet te passeren.

FC Emmen begon flitsend aan het duel en dwong in zeven minuten tijd vier hoekschoppen af. Sander Rozema kreeg al na anderhalve minuut een mogelijkheid bij de tweede paal maar moest met een hoekschop genoegen nemen. Het gevaar bij de gasten kwam eigenlijk alleen maar van het grote talent Bilal Ould-Chikh waaraan Gaby Jallo de handen vol had. Bij FC Emmen was vooral Cas Peters erg gebrand  om tegen zijn voormalige werkgever succesvol te zijn. Na al twee maal aan een doelpunt te hebben geroken, tikte hij na een half uur de 1-0 binnen. Het voorwerk was daarbij grotendeels door de sterk spelende Boy Deul gedaan die na een geweldige solo de bal teruglegde op Peters die vervolgens met links scoorde.

Cas Peters (11) scoort de openingstreffer.

De kopbal van Roland Bergkamp voor de 2-0.

Doelman Bednarek laat zich hier niet door Sander Rozema passeren (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Twente dacht aan de hand van de redelijke slotfase van de eerste helft na de doelwisseling het FC Emmen nog lastig te kunnen maken, maar van dat plan kwam niets terecht. De thuisploeg begon steeds beter te spelen maar werd aanvankelijk nog door doelman Filip Bednarek van Jong FC Twente van scoren afgehouden. Zo stopte de Pool goede kopballen van Alexander Bannink en Roland Bergkamp na voorzetten van Gaby Jallo en Said Bakkati. De derde kopbal was echter wel raak. Op aangeven van Bakkati knikte Roland Bergkamp de 2-0 binnen. Zes minuten later rondde Boy Deul een fraai opgezette aanval af voor de 3-0 en was het duel gespeeld. Boy Deul en Roland Bergkamp werden vervolgens met het oog op komende dinsdag gewisseld maar het power-play van FC Emmen ging gewoon door. Pogingen van Leandro Resida en Alexander Bannink strandden evenwel op uitblinker Bednarek. Het was echter mooi geweest en het bleef nog lang onrustig in de catecomben van de JENS Vesting. 

FC Emmen-Jong FC Twente 3-0. 31. Peters 1-0, 57. Bergkamp 2-0, 63. Deul 3-0. Scheidsrechter: Oostrom. Gele kaart: Bannink (FC Emmen). Toeschouwers: 3380.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo (79. De Groot), Rozema, Bannink, Deul (68. Mannes), Resida, Bergkamp (68. Laghmouchi), Peters.
Jong FC Twente: Bednarek; Bleker, Bijen, Yahaya, Kwee, Nthuli, Oosterwijk, Van der Heyden (64. Schwering), Schütte (73. Daniels), Zschusschun, Ould-Chikh.