Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft bestuurlijk plaatje rond


 ,,We hebben veel reacties gehad op de advertentie waarin om kandidaten werd gevraagd”, aldus de heer Fijke Liemburg die begin deze week zijn ontslag als burgemeester van het Groninger Menterwolde heeft aangeboden. ,,Daaruit zijn dan ook de meeste kandidaten gehaald terwijl een klein deel uit het eigen netwerk van de commissie is gekomen. We hebben ons best gedaan om tot een zo goed mogelijke invulling van de vier bestuursgremia te komen en zijn daarin dacht ik ook geslaagd.” Opvallend is dat vier van de twaalf hun woonplaats in de provincie Groningen hebben.
FC Emmen werd tot nu toe geleid door een directeur ad interim maar deze heeft nu te maken met twee besloten vennootschappen: de Voetbal BV en de Stadion BV. Voorzitter van de raad van commissarissen, de hoogste baas van de voetbalafdeling dus, is Paul Aaldering geworden. Hij woont in Sleen en is in het dagelijks leven tandarts. Als uitzondering op de rest van het gezelschap is hij iemand met een Emmen verleden. Tot voorzitter van stichtingsbestuur Voetbal BV werd Jan Ballast uit Hoogeveen benoemd. Hij was ooit voorzitter van De Weide.
De raad van commissarissen van de Stadion BV wordt voorgezeten door Drs Frits Steenhuizen uit Assen die directeur van de Menzis zorggroep in Groningen is geweest. Oud-financieel-directeur Piet Gremmer van Honeywell uit Emmen is de voorzitter van het stichtingsbestuur Stadion BV.
De organisatie ziet er alsvolgt uit:
Raad van commissarissen Voetbal BV
Voorzitter: P. H. E. Aaldering (Sleen)
Lid: P. Pruim (Anloo)
Lid: J. K. Peterson (Emmen)
Stichtingsbestuur Voetbal
Voorzitter: J. Ballast (Hoogeveen)
Lid: Ing P. J. J. Brinkman (Grijpskerk)
Lid: Mr G. Ham (Bedum)
Raad van commissarissen Stadion BV
Voorzitter: Drs F. W. Steenhuizen (Assen)
Lid: K. D. Drenth (Haren)
Lid: L. A. M. Smits (Emmen)
Stichtingsbestuur Stadion BV
Voorzitter: P. A. J. Gremmer (Emmen)
Lid: J. Post (Borger)
Lid: L. J. Sterenberg (Ter Apel).


De raden van commissarissen en stichtingsbesturen broederlijk bij elkaar. Twee ontbraken wegens vakantie (Foto: Bennie Wolbers) 

Voorzitter Fijke Liemburg (midden) van de benoemingscommissie presenteerde de kersverse bestuurders van FC Emmen (Foto: Bennie Wolbers)