Terug naar overzicht Terug

FC Emmen haalt creatieve middenvelder Oguzhan Turk


FC Emmen kwam vanmiddag tijdens haar jaarlijkse open dag met een verrassing op de proppen. De 30 jarige Oguzhan Türk werd tijdens de spelerspresentatie voorgesteld aan het toegestroomde publiek. Türk genoot zijn voetbalopleiding bij sc Heerenveen en kwam daarna via Go Ahead Eagles, Cambuur en VVV-Venlo terecht in Turkije, waar hij de afgelopen twee seizoenen voetbalde. De in Kampen geboren creatieve middenvelder landde vanochtend op het vliegveld van Düsseldorf, zodat hij de open dag bij kon wonen. Maandag of dinsdag staat nog de medische keuring op het program, vervolgens zal Oguzhan Türk zijn handtekening onder een contract zetten welke hem voor één seizoen aan de club verbindt.


Jan Korte over de aanwinst: “Oguzhan is precies de creatieve middenvelder waar we nog naar speurden. Hij kan vanuit zijn dynamische spel een belangrijke schakel vormen tussen de verdediging en de punt van onze aanval. Daarnaast weet hij zelf ook handig het net te vinden, en draagt dus ook individueel zijn steentje bij aan ons scorend vermogen. Bovendien heeft hij een schat aan ervaring, en verwachten wij dat het hele elftal hier van mee kan profiteren. Zowel op het veld als in de kleedkamer. Verder is hij fit, dus per direct inzetbaar en daarmee een echte versterking waar we zeer content mee zijn.”

Oguzhan Türk: “Na een aantal jaren in Turkije te hebben gespeeld wilde ik toch graag weer terugkeren naar de Nederlandse velden. Via mijn zaakwaarnemer werd ik in contact gebracht met FC Emmen, waar de laatste jaren echt wat is gebeurd. FC Emmen zie ik als een subtopper en spreekt uit omhoog te willen. Ze hebben een mooie selectie staan wat voor mij voldoende sportief perspectief biedt. Afgelopen week heb ik ook gesproken met de trainer, en die heeft me in dat gesprek weten te raken. Ik denk dat zijn voetbalvisie en de gewenste manier van voetballen uitstekend bij mij zullen passen. Daarom begin ik vol enthousiasme aan deze vervolgstap in mijn profcarrière.”