FC Emmen haakt af voor zesde periode

Na een helft spelen ging het Emmer publiek met tevreden gezichten van het kopje koffie genieten. Leuke wedstrijd, alleen had FC Emmen moeten scoren. Maar direct na de pauze liet de ploeg zich de kaas van het brood eten, het kwam op achterstand en was niet in staat de wedstrijd weer om te buigen. De Hagenaars gingen uiteindelijk met een 2-1 overwinning naar huis. Sneu voor de Emmenaren die na exact twee dagen in het linkerrijtje te hebben gestaan weer terug vielen naar plaats elf.
De uiterlijke omstandigheden waren belabberd met een voortdurende regenval terwijl het veld per minuut slechter ging uit zien maar dat had al na 35 seconden opgevrolijkt kunnen worden met een goal van FC Emmen. Sergio van Dijk bediende Morten Friis op maat maar het schot van de Deen belandde recht in de handen van doelman Zwinkels. Daarna volgde een periode van veel Haags balbezit met een sterke rol van vleugelspits Wesley Verhoek zonder dat het tot opgelegde mogelijkheden leidde. FC Emmen herpakte zich na een kwartiertje en bezorgde doelman Robert Zwinkels, die in de tweede helft met een arm uit de kom zou uitvallen, handenvol werk. Roy Stroeve, Mark Bevaart, Marcel Pannekoek en Geoffrey Verweij kregen redelijke tot goede mogelijkheden maar slaagden er niet in Zwinkels te passeren.
Wellicht dat de Emmenaren dachten dat het spelbeeld na de rust op dezelfde voet zou voort gaan maar dat was duidelijk niet het geval. ADO Den Haag speelde bijna uitsluitend op de helft van FC Emmen dat om onverklaarbare reden steeds verder achteruit ging lopen. De ballen konden alleen maar meer weggepegeld worden en omdat voorin de mankracht ontbrak om een bal vast te houden kwam het speeltuig meestal per omgaande weer terug. De 0-1 van Yuri Cornelisse was daarvan een goed voorbeeld. De bal werd uit het strafschopgebied geschoten en opgevangen door de tegenpartij net buiten de zestien. Cornelisse maakte het vervolgens met een diagonaal schot af: 0-1.
Met Bas Dost voor Morten Friis in de ploeg ging FC Emmen één op één spelen, dat is altijd de leukste fase voor het publiek want dan gebeurt er iets. Maar zoiets kan natuurlijk ook verkeerd uitpakken, de tegenstander krijgt automatisch meer ruimte en daarvan profiteerde ADO Den Haag dan ook prompt met een goal van Mimoun El Kadi in de 81e minuut. Met nog negen minuten te gaan, waaraan nog vier minuten extra tijd werd toegevoegd, leek de rol van FC Emmen te zijn uitgespeeld. Toch kwam het nog terug tot 1-2 door Marcel Pannekoek na goed aangeven van Bas Dost maar in de extra tijd kon FC Emmen na een paar vertragende acties van de gasten niet meer in het noodzakelijke ritme komen.
Trainer Gerry Hamstra had twee breekpunten in de wedstrijd gezien. ,,We toonden lef in de eerste helft maar hebben verzuimd met voorsprong de rust in te gaan. En direct na de pauze gingen we achteruit lopen in plaats van druk te zetten zoals we in de eerste helft hebben gedaan.”
Bij FC Emmen kreeg Robin Demeijer in de slotfase zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mag dus voor de uitreis naar MVV niet in de spelersbus mee.
FC Emmen-ADO Den Haag 1-2. 56. Cornelisse 0-1, 81. El Kadi 0-2, 87. Pannekoek 1-2. Scheidsrechter: Kuipers. Gele kaart: Demeijer (FC Emmen), El Kadi en Immers (ADO Den Haag). Toeschouwers: 3040.
FC Emmen: Villadsen; Demeijer, Van der Kruis, Biyadat, Bevaart, Kamps, Stroeve, Pannekoek, Verweij, Sergio van Dijk, Friis (56. Dost).
ADO Den Haag: Zwinkels (77. Postma); Bosschaart, Teixeira, Kum, Janmaat, Cornelisse, El Kadi (85. Knopper), Schwiebbe, Verhoek, Van der Haar, Immers (81. Meric).