FC Emmen gretig tegen derdeklasser Beilen

Trainer René Hake maakte van de gelegenheid gebruik om spelers die in de competitie betrekkelijk weinig aan bod komen, speeltijd te geven. Daarnaast maakte nieuweling Qays Shayesteh zijn debuut. De ex-Veendammer, die een dag eerder nog bij BV Veendam tegen FC Volendam was ingevallen, maakte vijftig minuten vol en deed dat naar behoren. Verder was Milos Malenovic terug van een mislukte trip naar Turkije in de zoektocht naar een eventuele nieuwe werkgever. Hake gaf verder een hele rij spelers met lichte klachten rust zoals Hans Denissen, Tjaronn Chery, Eldridge Rojer, Kay Velda, Guus de Vries en Angelo Zimmerman.
Na een vlotte opening met een goal van Jeffrey de Visscher in de vijfde minuut kwam Beilen na ruim een kwartier op gelijke hoogte door een goal van Haryan Veldhuis. De combinaties liepen nog niet lekker en tot vijf minuten voor de pauze bleef de score beperkt tot 2-3. In de slotminuten van de eerste helft liep FC Emmen echter snel weg naar 2-5 en trok die lijn direct na rust door met vier goals in een tijdsbestek van tien minuten. Waaronder een goal van Radovan Mitrovic die het rugnummer van Tjaronn Chery droeg. FC Emmen toonde zich bijzonder gretig in deze fase en bleef dat ook alleen werd in het verdere verloop van het duel de scherpte wat minder waardoor in het laatste half uur slechts twee treffers vielen.
Beilen-FC Emmen 2-11. 5. De Visscher 0-1, 16. Veldhuis 1-1, 23. Ter Heide (strafschop) 1-2, 34. Poldervaart 1-3, 41. Hollemans 2-3, 42. Ter Heide 2-4, 44. De Visscher 2-5, 46. Ter Heide 2-6, 48. Ter Heide (strafschop) 2-7, 51. De Visscher (strafschop) 2-8, 56. Mitrovic 2-9, 64. Ter Heide 2-10, 83. Johnny de Vries 2-11.
FC Emmen: Bangma; Piesche (65. Malenovic), Görtz, De Groot (46. Fischer), Stolte, Poldervaart (70. Johnny de Vries), Mitrovic, Johnny de Vries (40. Shayesteh), Leonardo, Ter Heide, De Visscher.

Qays Shayesteh in zijn eerste wedstrijd voor FC Emmen.

Ruud ter Heide scoort vanaf de witte stip met een fraai boogballetje.