Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gehavend naar koploper RKC


Frank Broers, Ronald Breinburg, Sander Danes, Niki Leferink, Martin de Roo, Jannes Wolters en Guus de Vries staan op de ziekenlijst bij FC Emmen. Het merendeel van de gevallen was al bekend maar daar heeft zich nu dus ook Frank Broers bij gevoegd. Bij hem wordt schade aan een buitenmeniscus vermoed en dat zal vanmiddag in het ziekenhuis nader worden onderzocht. Hij wordt in de achterste lijn vervangen door Kevin Görtz. De selectie trainde de afgelopen dagen overigens niet op het nieuwe sportpark maar op de velden van Emmen AV. Het nieuwe trainingsveld bestaat deels uit gras en deels uit kunstgras. ,,Het is momenteel keihard”, zegt trainer Gerry Hamstra. ,,We kunnen het niet hard maken maar we hebben het idee dat een aantal blessures daaraan zijn te wijten. Uiteraard zijn er bij de blessuregevallen ook spelers die dat gewoon in de wedstrijden is overkomen.”
RKC Waalwijk is dus de nieuwe koploper in de Jupiler League. ,,Ze hebben in Waalwijk een brede selectie”, zegt Gerry Hamstra. ,,Als je kijkt wat voor spelers ze nog op de bank hebben is dat best goed.” RKC Waalwijk is een tegenstander waarvan FC Emmen nog nooit heeft gewonnen. De laatste keer dat ze in competitieverband tegen elkaar uitkwamen was in het seizoen 1987/88. In totaal speelden deze clubs zes keer tegen elkaar waarvan RKC vier keer won en twee duels eindigden gelijk.
Naast de zes competitiewedstrijden speelden Emmen en RKC ook zes keer duels in het kader van de nacompetitie. Ook daarin geen succes voor de Emmenaren met vijf nederlagen en een gelijkspel. Toch is er nog een uitslag te vinden die positief in het voordeel van Emmen uitviel. In het seizoen 1989/90 werd er in Emmen tegen elkaar gebekerd en die wedstrijd eindigde in 2-2 waarna Emmen via het beter nemen van strafschoppen won. 


Guus de Vries is al weer op het trainingsveld actief.

Ronald Breinburg liep eenzaam zijn rondjes.

Mark Bevaart deed het kalmpjes aan maar is wel inzetbaar.