FC Emmen geeft overwinning weg in slotfase

In een spannende wedstrijd, die in het teken stond van de strijd tegen discriminatie, heeft FC Emmen met 3-3 gelijkgespeeld tegen mede-promovendus Fortuna Sittard. De Emmenaren kwamen op voorsprong door doelpunten van Alexander Bannink en Jafar Arias, waarna Lisandro Semedo iets terugdeed voor de Limburgers. Het was opnieuw Bannink die de voorsprong verdubbelde, maar via Finn Stokkers en José Rodríguez kwam Fortuna Sittard alsnog langszij.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Emmen. Anco Jansen drong door in het strafschopgebied van Fortuna Sittard, maar zijn voorzet kon niet worden afgerond door Bannink.

De Emmenaren werden vaker gevaarlijk in de openingsfase. Via goed combinatiespel kreeg Bijl de gelegenheid om voor te zetten, maar doelman Alexei Coselev kon ingrijpen voordat Pedersen of Bannink kon afwerken.

In de 37ste minuut was het wel raak: na een steekpass van Jansen schoot Bannink uit een bijna onmogelijke hoek binnen en stadion De Oude Meerdijk ontplofte.

Vlak na de openingstreffer kreeg Glenn Bijl de kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn schot ging net naast het Limburgse doel.

Tijdens de rust werd er door FC Emmen afscheid genomen van Youri Loen, die tijdens de zomer van 2018 de overstap maakte naar Almere City.

Spanning in de tweede helft

In het begin van de tweede helft ging het spel over en weer. Lamprou en Semedo kregen kansen om Fortuna Sittard op gelijke hoogte te brengen. Ondertussen viel Nicklas Pedersen geblesseerd uit, hij werd vervangen door Arias.

Diezelfde Arias was binnen tien minuten trefzeker. Hij kopte een indraaiende vrije trap van Caner Cavlan goed in: 2-0.

Dat leek de genadeklap, maar toch kwam Fortuna Sittard terug in de wedstrijd. Na slordig balverlies kwamen de bezoekers er met drie spelers uit, tegenover twee van FC Emmen. Het was Semedo die één op één met Kjell Scherpen aan het langste eind trok en de 2-1 binnenschoot.

Na drie minuten werd de voorsprong weer uitgebouwd door de Drenten, toen Jansen opnieuw Bannink op de keeper afstuurde. Die laatste bleef oog in oog met Coselev koel en zorgde voor de 3-1.

Tien minuten voor tijd kwam Fortuna Sittard opnieuw terug in de wedstrijd. Invaller Stokkers kopte de bal over de uitgekomen Scherpen heen en bracht de spanning terug in de wedstrijd: 3-2.

Bannink kreeg de kans om de voorsprong weer te verdubbelen, maar de Limburgse doelman had het geluk aan zijn zijde.

In blessuretijd maakte Fortuna Sittard alsnog de gelijkmaker. Een vrije trap van Diemers werd hard ingekopt door José Rodríguez: 3-3.

Lukkien had gehoopt de interlandperiode in te gaan met een overwinning, maar het geluk was niet aan de zijde van FC Emmen. “Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Dat klinkt heel gek, want we hebben met 3-3 verloren,” aldus Lukkien op de persconferentie. “We hebben de goals zomaar weggegeven. We hadden hier absoluut een overwinning verdiend.”

Op zaterdag 20 oktober vervolgen de Emmenaren de competitie met een uitwedstrijd tegen koploper PSV.

90+1. Rodríguez 3-3

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan; Bijl, Ben Moussa (84. Siekman), Bannink, Chacón (87. Marinus); Jansen, Pedersen (57. Arias).

Opstelling Fortuna Sittard: Coselev; Ciranni, Ninaj, Dammers, Ospitalieri (46. Pinto); Rodríguez, El Messaoudi (46. Lamprou), Smeets (76. Stokkers); Semedo, Novakovich, Diemers.

Gele kaarten: Bannink, Pedersen, Bijl, Klok; Ninaj.

Het interview met Gersom Klok na de wedstrijd:

De nabeschouwing van Dick Lukkien:

De samenvatting van FC Emmen – Fortuna Sittard:

De wedstrijden van het weekend stonden in het teken van de strijd tegen discriminatie. Daarom waren onder andere Michael van Praag aanwezig in Emmen.