FC Emmen geeft de punten te gemakkelijk weg

FC Emmen snakt duidelijk naar het einde van de competitie. Het moet alleen nog zes wedstrijden geduld hebben en nog slechter nieuws is dat de tegenstanders alsmaar zwaarder worden. Komende vrijdag komt bijvoorbeeld het de laatste maanden ijzersterke Helmond Sport op bezoek en ook de nummers één en twee, FC Zwolle en Sparta, hebben nog een wedstrijd tegen FC Emmen op de agenda staan. Zoals de ploeg zich momenteel presenteert zal FC Emmen bij deze tegenstanders geen vrees in boezemen.
Trainer René Hake had zijn spelers op het hart gedrukt om de persoonlijke fouten die dikwijls funest zijn achterwege te laten maar blijkbaar hadden enkele spelers niet geluisterd. Kevin Görtz bijvoorbeeld ging bij de 0-1 kort voor rust zwaar in de fout en liet zich bij de 0-2 kort na de pauze ook simpel wegspelen. Vooral die 0-1 was jammerlijk omdat FC Emmen op dat moment niet zo gek veel onderdeed voor de Limburgers. Het had zelfs met een goed afstandsschot van Randy Wolters en een kopbal net over de kruising van Eldridge Rojer enkele kansjes gehad. Maar in plaats van een keertje op voorsprong te komen viel de 0-1 in de 41e minuut. Een harde en lage voorzet van Wouter Scheelen werd door Jorrit Kunst in eigen doel getikt. Het had zelfs nog 0-2 na een helft spelen kunnen staan toen scheidsrechter Heida op slag van rust een ongelukkige handsbal van Sander Fischer met een strafschop waardeerde. Topscorer Danny Hoesen zag zijn inzet echter door doelman Harm Zeinstra gestopt.

Helaas, het transferwindow is gesloten.

Van l.n.r: Harm Zeinstra, Mehmet Boztepe en Eldridge Rojer proberen Danny Schreurs het scoren te beletten.

De plannen van FC Emmen om er na rust iets moois van te maken liepen al snel spaak op het eigen onvermogen. Er was amper een minuut gespeeld toen de opnieuw zwak spelende Mehmet Boztepe de bal zo maar in de voeten van een Limburger schoof waardoor Harm Zeinstra een geweldige redding moest verrichten. Zeven minuten later kreeg FC Emmen een prima mogelijkheid op de gelijkmaker toen Rojer zich los wurmde na aangeven van Bart de Groot en richting doelman Wintjes kon gaan. Het afmaken van de kansen zit de Emmer aanvalsleider echter bepaald niet in het bloed en de kans ging de mist in. Afspelen naar Jeffrey de Visscher was in dit geval ook een optie geweest. Een minuten later werd er aan de andere kant wel gescoord. Görtz werd door Danny Hoesen vakkundig in de luren gelegd en ook Zeinstra was kansloos: 0-2.

Mike Koenders in duel met Ramon Voorn.

Jorrit Kunst scoorde wel maar jammer genoeg in eigen doel (Foto’s FC Emmen Media)

Pas daarna werd er aan Emmer kant gewisseld. Kevin Görtz werd vervangen door Shkodran Metaj en later kwamen Jongebloet en Poldervaart voor Bemba en de geblesseerd geraakte Randy Wolters.  De wissels kwamen echter te laat om nog uitwerking te hebben. Het opdringen van FC Emmen speelde de gasten bovendien in de kaart omdat de afstand tussen de linies groter werd en de schietgrage Limburgse aanvallers konden doen wat ze wilden. Met treffers van Danny Hoesen en invaller Harrie Gommans kwam een einde aan een voor FC Emmen trieste avond. Ondanks de sombere avond waren er een paar kleine lichtpuntjes met het optreden van Bart de Groot en Mike Koenders. Laatstgenoemde kreeg wel zijn vijfde gele kaart en zal komende vrijdag niet van de partij zijn.

FC Emmen-Fortuna Sittard 0-4. 41. Kunst (eigen doel) 0-1, 45. Hoesen mist strafschop, 54. Hoesen 0-2, 74. Hoesen 0-3, 83. Gommans 0-4. Scheidsrechter: Heida. Gele kaart: Fischer, Koenders (FC Emmen), Schroyen (Fortuna). Toeschouwers: 1763.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer, Koenders, De Groot, Boztepe, Bemba (70. Jongebloet), De Visscher, Rojer, Wolters (81. Poldervaart).
Fortuna Sittard; Wintjes: Wagemaker (68. Ricksen), De Boer, Usta (81. Geenen), Schroyen, Voorn, Scheelen, Secerovic, Schreurs, Hoesen (77. Gommans), Van Zaanen.