Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat voor ommekeer tegen TelstarFC Emmen wil in het paasweekeinde verlost worden van de obsessie om niet te kunnen scoren. In Zwolle lukte het niet ondanks enkele redelijke mogelijkheden , dan maar op tweede paasdag luidt de redenering. De club uit Velsen-Zuid maakt ook geen imponerend seizoen door en handhaaft zich net boven de staartgroep die bestaat uit FC Emmen, AGOVV en SC Veendam. De club van trainer Jan Poortvliet en assistent Alami Ahannach heeft af en toe uitschieters zoals een 5-2 zege bij Fortuna Sittard maar komt over het algemeen buiten Noord-Holland maar moeilijk tot winst. Naast uit tegen Fortuna werd buitenshuis alleen nog van AGOVV gewonnen. Afgelopen vrijdag pakte Telstar echter drie punten door thuis met 2-1 van FC Oss te winnen. Een wedstrijd die op gang kwam na een rode kaart voor een Ossenaar.


 Poortvliet heeft in de tweede helft van de competitie diverse nieuwelingen een kans gegeven. De opvallendste naam is die van Armand Neeskens, de zoon van Johan. De 19-jarige in Zwitserland geboren Armand speelde overal waar zijn vader werkzaam was zoals bij FC Barcelona en Galatasaray maar is nu bij Telstar beland. Het talent van pa lijkt hij niet echt te hebben want Poortvliet heeft hem tot dus ver maar twee minuten laten spelen. Verder maakt Poortvliet soms gebruik van de Australiër Andrew Marveggio, de Serviër Sead Mazreku en de Turkse Nederlander Gürvan Sari. Een bont gezelschap dus maar ook FC Emmen kan op dit gebied een woordje meespreken. Op voorhand lijken de clubs niet veel van elkaar te verschillen dus lijkt een gelijkspel het meest logische resultaat. Maar dan hopelijk wel een 1-1 of 4-4 maar liever geen 0-0.


FC Emmen-trainer René Hake moet het probleem van het ontbreken van twee van de drie centrale verdedigers op te lossen. Arsenio Halfhuid en Sander Fischer zijn beiden geschorst. Een probleem kan ook zijn dat het vanuit een underdog positie dikwijl in  tactisch opzicht gemakkelijker is als tegen een nummer vijftien als Telstar. FC Emmen moet het spel gaan maken en zeker omdat het een thuiswedstrijd betreft. Aan de andere kant, FC Emmen heeft niets te verliezen.