Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat tweede periode van start tegen Helmond Sport


FC Emmen kan vrijdag goede zaken doen in de uitwedstrijd tegen nummer negentien Helmond Sport dat een belabberd seizoen doormaakt. In het eigen Lavans stadion, dat uiterlijk 2023 volgens de plannen wordt vervangen door een nieuw complex, is tot nu toe door de Brabanders slechts een punt behaald. Vijf keer werden de eigen supporters met een nederlaag geconfronteerd. Een garantie voor Emmer succes is het uiteraard niet. Zo gemakkelijk wint FC Emmen nu ook weer niet, het heeft buitenshuis ook maar eenmaal gewonnen en dat was op de eerste speeldag bij RKC Waalwijk. Aan de andere kant is buiten Emmen ook slechts een keertje verloren.


Trainer en oud-Veendammer Roy Hendriksen, die vorig seizoen met Helmond Sport de play offs haalde als vervangende kampioen van de tweede periode, heeft echter het roer omgegooid en diverse wijzigingen doorgevoerd wat afgelopen vrijdag leidde tot een 2-2 gelijkspel bij FC Den Bosch. In Jordy Thomassen (vorig seizoen 13 goals), Furhgill Zeldenrust (vorig seizoen 6) en de van Cercle Brugge gekomen Arne Nauds (dit seizoen 4 treffers) heeft Hendriksen scorend vermogen. Ondanks de lage klassering heeft Helmond Sport maar twee goals minder gescoord dan FC Emmen: 13 tegen 15. De wedstrijdenreeks tussen Helmond Sport en FC Emmen is de laatste jaren bijzonder spectaculair. In de laatste vijf duels in Helmond werd namelijk 27 keer gescoord, een gemiddelde van 5.5 per wedstrijd.

Over periodekampioenschappen wordt in deze fase nauwelijks gesproken, dat begint meestal pas als een theoretische mogelijkheid zich aandient. Maar als er een periode is waarin FC Emmen kansen heeft, lijkt het wel de tweede periode die vrijdag dus begint met de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De eerste vijf tegenstanders in de tweede periode staan momenteel namelijk op de plaatsen 13, 15, 17, 19 en 20! Veel beter kun je het niet krijgen hoewel FC Emmen later ook nog Jong Ajax tegen komt. Na Helmond Sport-FC Emmen staat de Jupiler League overigens veertien dagen stil. Pas op vrijdag 17 november staat de eerstvolgende wedstrijd gepland met de komst van Almere City FC.

FC Emmen moet het vrijdag zonder Alexander Bannink doen die geblesseerd de laatste training verliet. Hij wordt vervangen door Michael Chacon die aanvankelijk zijn basisplaats was kwijtgeraakt omdat Mario Bilate in de basisformatie was opgenomen.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Jansen, Loen, Peters, Chacon, Bilate.