Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat tegen FC Twente voor stunt


 Clubs in de Jupiler League hebben wel vaker voor een stunt gezorgd door grote broers uit de eredivisie uit te schakelen en waarom kan dat niet in Emmen gebeuren. In het verleden heeft FC Emmen immers ook weleens een eredivisionist gewipt of in de poulefase verslagen.
In het bekertoernooi van het seizoen 1989/90 bijvoorbeeld schakelde Emmen zelfs twee eredivisieploegen uit. Eerst kwam RKC Waalwijk op bezoek dat toen een stevige middenmoter in de eredivisie was. Het werd 2-2 en de Emmenaren wonnen uiteindelijk via het nemen van strafschoppen. Een ronde verder kwam NEC naar de Meerdijk en ook de Nijmegenaren struikelden in Emmen. Emmen won met 1-0 waardoor het opeens kwartfinalist was wat een uitwedstrijd tegen PSV in de kwartfinale tot gevolg had. In 1996/97 won Emmen thuis sensationeel met 4-2 van FC Groningen. Toen werd er nog eerst in poules gespeeld maar later nam FC Groningen in de knock out ronde revanche. De laatste keer dat Emmen voor de beker van een eredivisieclub won was in 1998/99 toen SC Heerenveen in Emmen met 3-2 werd geklopt.
Duidelijk is dat FC Emmen momenteel in de slechtst denkbare fase zit met vijf competitienederlagen op rij waardoor de gedachte aan een stunt een beetje overmoedig lijkt. ,,Bekerwedstrijden staan natuurlijk wel op zich”, meent trainer Gerry Hamstra. ,,Misschien komt FC Twente wel op het juiste moment, iedereen gaat er vanuit dat ze een ronde verder komen maar voor ons is het toch een geweldige uitdaging om goed voor de dag te komen. Door een prima prestatie kun je er een goed gevoel aan overhouden: in zoverre kan dat een link naar de komende competitiewedstrijd zijn. FC Twente verschijnt uiteraard op volle oorlogsterkte, we zullen compact moeten spelen en van daaruit proberen toe te slaan.”
FC Emmen moet het doen zonder de geschorste Mark Bevaart en de geblesseerde Sieme Zijm. Laatstgenoemde raakte in de wedstrijd tegen Excelsior aan een knie geblesseerd, speelde nog wel in Roosendaal maar werd na een uurtje gewisseld. Wie er woensdag in de goal staat kon Hamstra vandaag nog niet zeggen. Thomas Villadsen lijkt weer helemaal fit wat uiteraard ook voor Sander Danes geldt.