Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat op bezoek bij Telstar


Om nog de play offs te halen zijn wonderen nodig beseft FC Emmen-trainer René Hake terdege. ,,Dat wordt heel moeilijk maar met vier duels te gaan kunnen we nog twaalf punten pakken en wie weet wat er dan nog mogelijk is. Ik ga er vanuit dat de spelers genoeg gemotiveerd zijn om er het maximale uit te willen halen. Telstar is daarbij een ploeg met individueel goede spelers en speelde onlangs thuis nog gelijk tegen koploper FC Zwolle.”
De selectie van FC Emmen is intussen weer zo goed als compleet. Bart de Groot, Jeffrey de Visscher en Sander Fischer hebben hun schorsingen uitgezeten en zijn dus weer inzetbaar. De kersverse Afghaanse international Qays Shaeyesteh is vandaag (donderdag) teruggekeerd van zijn avontuur in het verre Nepal waar hij in drie interlands werd ingezet. Of hij tot de selectie voor vrijdag gaat behoren hangt af van hoe hij de lange reis heeft doorstaan. Vraagteken is verder nog tweede doelman Diederik Bangma die een kuitblessure heeft. Mocht hij niet fit genoeg zijn kan Jurjen Wouda een telefoontje verwachten.
Wat de historie betreft is het opmerkelijk dat FC Emmen het op het voormalige sportpark Schoonenberg meestal goed doet. Zo goed zelfs dat van de laatste zestien onderlinge duels in Velsen-Zuid er elf door de Emmenaren zijn gewonnen en slechts twee keer verloren. Vorig jaar ging FC Emmen daar wel met 4-1 onderuit wat mede het gevolg was van een al in de elfde minuut opgelopen rode kaart voor Arjen Bergsma. Voor de wedstrijd van vrijdag kan Telstar trainer Jan Poortvliet niet beschikken over de geschorste Benito Olenski. Daarnaast heeft hij langdurige blessure gevallen in zijn selectie met Melvin Holwijn, Arvid Smit en Raymond Fafiani die zeker niet zullen spelen en dat geldt ook voor clubtopscorer Johan Plat. Twijfels zijn er verder over de inzetbaarheid van Zlatan Krizanovic en Milan Hoek.