Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat op bezoek bij FC Oss


Voor FC Emmen is de ontmoeting in Oss de derde achtereenvolgende uitwedstrijd. Daarna staat nog het duel in Dordrecht tegen FC Dordrecht op het programma wat dan de vierde achtereenvolgende wedstrijd is. Dat geeft geen goed beeld want in uitwedstrijden pakken de meeste clubs doorgaans minder punten dan thuis. De eerste twee, tegen FC Volendam en Go Ahead Eagles, heeft FC Emmen dan ook al verloren hoewel het beide malen met slechts een doelpunt verschil was. Het door de afgelasting tegen SC Cambuur uit balans geraakte programma kan echter na de jaarwisseling weer enigszins recht worden getrokken want dan spelen de Emmenaren drie keer achter elkaar in eigen huis. Het is natuurlijk wel aan te bevelen om in de laatste twee duels in 2012 nog wat punten te pakken om toch nog met een wat redelijk gevoel de winterstop in te gaan.

De wedstrijd FC Oss-FC Emmen is statistisch gezien gemakkelijk voorspelbaar. Immers het is een botsing tussen de meest gepasseerde verdediging in de Jupiler League (FC Oss) en de minst scorende aanval in de Jupiler League (FC Emmen). Dat zou op een gelijkspel kunnen duiden maar zo simpel is het uiteraard niet. Wel heeft FC Emmen door de jaren heen in Oss meer gewonnen dan verloren. De ploegen kwamen tot nu toe twintig keer in Oss tegen elkaar uit waarvan de thuisploeg en zeven won, FC Emmen zegevierde tien keer en drie was er een gelijkspel. FC Oss, onder nieuwe trainer Anton Janssen, heeft dit seizoen twee maal in eigen huis gewonnen. Het versloeg streekgenoot FC Den Bosch en Telstar, twee ploegen waar tegen FC Emmen vier punten behaalde. FC Emmen heeft tot nu toe slechts één overwinning buiten de provincie behaald en dat was juist tegen FC Den Bosch. Uit de laatste acht wedstrijden kunnen de Emmenaren slechts bogen op twee puntjes.


Trainer Joop Gall blijft echter optimisme uitstralen. ,,Dat ben ik altijd wel, bovendien merk ik bij de spelers nog steeds gretigheid en dat is een goed teken. Het zou natuurlijk wel mooi zijn om in die twee laatste duels van 2012 goed voor de dag te komen. Dat geeft een boost voor de tweede helft van het seizoen. FC Oss is wel een goed voetballende ploeg, gemakkelijk zal het dus niet worden. Ik heb FC Oss tegen Cambuur en uit bij Sparta aan het werk gezien. In Rotterdam verloren ze weliswaar met 5-1, maar FC Oss was wel zeventig tot tachtig procent in balbezit. Tot aan de zestien ging het goed en was het de bovenliggende partij. Maar in de omschakeling ging het telkens fout.”

Gall laat met dezelfde elf beginnen die in Deventer nipt verloor. Yannick de Wit is weliswaar terug na een schorsing maar is niet geheel fit zodat hij op de bank moet plaats nemen. Verder is Alexander Bannink wegens ziekte afwezig. Bij hem is de ziekte van Pfeiffer geconstateerd, hoe ernstig het is moet nog blijken. Voorlopig gaat Joop Gall er vanuit dat Bannink voor de winterstop niet meer speelt.
Opstelling FC Emmen: Van der Vlag, Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Wijks, Velda, Metaj, Almubaraki, Weghorst, Mamedov.