Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat op bezoek bij FC Den Bosch


Inclusief de beker heeft FC Emmen inmiddels een serie van vier ongeslagen wedstrijden opgebouwd. De vaart lijkt er dus wat in te komen, hoewel er nog wel iets te sleutelen valt. Zo is de Emmer verdediging in die vier duels slechts een keertje gepasseerd en werd drie keer de nul gehouden. Aan de andere kant heeft de aanval in drie van de vier wedstrijden niet gescoord. En zoals Johan Cruijff ooit beweerde ‘als je zelf niet scoort, kun je ook niet winnen.’ Wat het aantal tegengoals betreft zijn er slechts vijf clubs die evenveel of minder tegendoelpunten hebben geïncasseerd. Wat het scoren betreft staat FC Emmen met vier treffers echter op de laatste plaats.
Of FC Den Bosch de juiste club is om het doelsaldo een wat vriendelijker aanzien te geven, is de vraag. Het loopt in Den Bosch momenteel zeker niet naar wens. In de voorbeschouwing op de competitie stond in V.I. te lezen dat FC Den Bosch ‘ondanks beperkte middelen kanshebber op promotie is.’ De huidige klassering lijkt die stelling evenwel niet te onderstrepen. Er is alleen van Excelsior gewonnen, de overige vijf duels gingen verloren. Statistisch bekeken heeft FC Emmen echter door de jaren heen een groot probleem als het bij FC Den Bosch op bezoek gaat. De laatste zege in stadion De Vliert dateert immers van 25 maart 1995 toen Emmen met 3-1 won. Daarna speelde het acht keer gelijk en verloor zes maal. In de laatste vier wedstrijden bij FC Den Bosch incasseerde de Emmer verdediging liefst 17 goals.
Zoals de meeste Jupiler League clubs, en ook enkele eredivisionisten, hadden FC Emmen en FC Den Bosch het moeilijk voor de beker. Beide clubs hadden een verlenging nodig om respectievelijk VVOG en AFC op de knieën te krijgen. De Bosschenaren ontsnapten nog aan een strafschoppenreeks door twee minuten voor het einde te scoren. De voorzet daarbij kwam van ex-Emmenaar Randy Wolters. Maar waar FC Emmen er toch in is geslaagd de selectie ten opzichte van een jaar eerder duchtig te versterken, heeft FC Den Bosch veel ingeleverd. Zo werden vier spelers afgestaan aan eredivisieclubs terwijl eentje (Danny Verbeek) naar Standaard Luik vertrok. De vervangers, waaronder dus Randy Wolters, hebben die kwalitatieve leemte nog niet kunnen opvullen.
FC Emmen-trainer Joop Gall laat zich door de zeventiende plaats echter niet bij de neus nemen. ,,Ik heb FC Den Bosch bij Go Ahead Eagles gezien en zeventig minuten lang bleef het daar moeiteloos overeind. Tot FC Den Bosch wat overmoedig werd en aanvallender ging spelen. Toen scoorde Go Ahead vlot achter elkaar. Maar er zit goed voetbal in de ploeg en het wachten daar is natuurlijk op de doorbraak. FC Emmen wil dat echter nog wel een weekje uitstellen.”
Gall vertrouwt in principe op dezelfde ploeg die tegen VVOG speelde, maar mist wel een fiks aantal spelers. Eldridgde Rojer, Elson Almeida, Marijn Sterk en ook Rutger Worm zijn niet beschikbaar. Laatstgenoemde heeft een probleem met een enkel en is afgeraden vrijdag te spelen. Marvin Wijks kan wellicht wel spelen wat afhankelijk is van een echo die morgen nog wordt genomen. En dan ontbreekt ook nog steeds het Twentse duo Ruud ter Heide en Jeffrey de Visscher. Over hun status is nog geen zekerheid, een afspraak met de directie van FC Emmen is verschoven naar vrijdag