Terug naar overzicht Terug

FC Emmen gaat naar Den Bosch toe


FC Emmen moet voor de derde wedstrijd van het nog prille seizoenen op reis naar FC Den Bosch. De Drentse formatie staat er momenteel uitstekend voor zonder puntverlies en nog geen doelpunt tegen. Bij de Bosschenaren ligt het iets anders want met een punt uit twee duels, gelijk tegen Fortuna Sittard en verlies tegen FC Volendam, kan niet van een flitsende start worden gesproken. Maar zoals bekend geven in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst dus zal FC Emmen ongetwijfeld vol aan de bak moeten.


Aan FC Den Bosch en Helmond Sport, de tegenstander van aanstaande maandag, bewaart FC Emmen geen prettige herinneringen. In het vorige seizoen behaalde FC Emmen tegen deze twee ploegen slechts drie van de twaalf mogelijke punten. Drie maal eindigde het in 2-2 en de vierde wedstrijd ging met 2-0 verloren en wel tegen FC Den Bosch. De nederlaag in Den Bosch kwam bijzonder hard aan want FC Emmen was in zes achtereenvolgende duels niet geklopt. Maar een trainerswisseling, Ruud Kaiser was net vervangen door René van Eck, gaf de Bosschenaren toen de nodige prikkels.

In het huidige seizoen staat er zoals bij zoveel ploegen ook bij FC Den Bosch weer een geheel andere selectie in het veld. De selectie van FC Den Bosch mag echter wel bijzonder worden genoemd wat herkomst van de nieuwelingen betreft. Zo maakt met Kadeen Pantophlet een voormalige basketballer deel uit van de selectie. Een twee meter lange in Utrecht geboren jongeling die college basketbal in de USA speelde en toen dat geen succes werd overstapte naar het voetbal. Verder is Juan José Serrano de la Cruz Vidal komen aanwaaien, een nog maar 21-jarige Spanjaard die ooit voor CF Malaga en Aston Villa heeft gespeeld. Denis Pozder (25) is een linksbenige Duitser die jeugdinterlands voor Bosnië Herzegovina op zijn naam heeft staan en een nauwelijks te tellen aantal clubs achter de rug heeft. René van Eck kende hem nog uit zijn Duitse tijd. Dichterbij huis is Arda Havar gekomen. Hij is 28 jaar, heeft nooit betaald voetbal gespeeld en kwam het afgelopen seizoen voor de amateurclub Real Lunet uit. Zijn trainer adviseerde hem het eens bij FC Den Bosch te proberen en met succes. Orlando Smeekes maakt op 33 jarige leeftijd zijn rentree en is bij vele Emmenaren bekend als spits van WKE. Furghill Zeldenrust stond vorig seizoen onder contract bij Dynamo Dresden en is terug op het oude nest. Dan heeft FC Den Bosch nog meer ervaring ingelijfd met Paul Beekmans, hij is inmiddels 33 jaar en heeft 372 duels in het betaalde voetbal gespeeld. En dan is er ook Niek Vossebelt die meer toekomst bij FC Den Bosch zag dan bij FC Emmen. De tijd zal het leren of hij gelijk heeft.

Tegen FC Emmen zal echter Anthony Lurling niet van de partij zijn. De routinier die vorig seizoen een plaag voor FC Emmen was heeft last van een peesblessure die zo ernstig is dat voor zijn carrière wordt gevreesd.