FC Emmen G1 verliest in vermakelijk duel van Kids United G1

Op sportpark De Kring in Hoogkerk speelde FC Emmen G1 zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Kids United G1. Onze G-voetballers kwamen zeker niet tekort, maar verloren de wedstrijd helaas met 7-3.

Afgelopen woensdag was het dan zover, de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe G-voetbalteam van FC Emmen. De afgelopen maanden is er flink getraind en nu mochten de spelers voor het eerst hun voetbalschoenen aantrekken voor een oefenwedstrijd op bezoek bij Kids United. Voorafgaand luisterden de spelers aandachtig naar de tactiek van trainer Jan Dijkgraaf en na een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen.

Het was Kids United dat uit de startblokken schoot en FC Emmen dat juist weifelend begon. Dit resulteerde al snel in de eerste kansen voor Kids United en na vijf minuten was het dan ook de thuisploeg die de score opende: 1-0. FC Emmen kwam hierna iets beter in zijn spel, maar Kids United bleef de bovenliggende partij. Helaas volgden er twee doelpunten van Kids United snel achter elkaar en zo was de stand 3-0 in het voordeel van de Groningers.

Na het derde doelpunt van Kids United begon FC Emmen de bovenhand te krijgen. Hier en daar werden de Emmenaren gevaarlijk voor het doel, maar bleef een doelpunt uit. Totdat de pas ingevallen Bart Blonk de bal voor zijn voeten kreeg en de keeper met een goed schot het nakijken liet, 3-1! Ondanks dat FC Emmen meer tegenstand bood was het voor rust Kids United dat nog een doelpunt scoorde en zo werd de ruststand bepaald op 4-1.

Na een kop thee en de motiverende speech van de trainer in de rust waren onze G-voetballers erop gebrand om de tweede helft er flink tegenaan te gaan. Het spelde golfde op en neer. Beide ploegen misten grote kansen, maar wisten ook na rust gelijk te scoren. Voor FC Emmen was het wederom Bart die het doelpunt voor zijn rekening nam. Maar zoals gezegd, Kids United scoorde ook en dus was de tussenstand inmiddels 5-2. Hierna was het de thuisploeg dat beter in de wedstrijd zat. Kids United wist uit te lopen naar 7-2, mede doordat FC Emmen slordig was in de afronding.

Het slotakkoord van de avond was voor FC Emmen. Na balverlies van Kids United kwam FC Emmen er goed uit en kon Bart zijn derde van de avond tegen de touwen schieten. Zo completeerde hij zijn hattrick en bepaalde hij de eindstand op 7-3. De felicitaties waren voor de thuisploeg en na een leuke groepsfoto stapten beide teams moegestreden van het veld.

Ondanks de nederlaag was trainer Jan Dijkgraaf tevreden: ”Onze spelers doen veel goede dingen en spelen goed naar elkaar over. Alleen missen we nog te veel kansen. Daar gaan we de komende periode flink op trainen.”