Terug naar overzicht Terug

FC Emmen G-voetballers trappen het nieuwe jaar af bij PEC Zwolle


Zaterdag 7 januari stond er voor het FC Emmen G-voetbalteam, dat uitkomt in de Bijzondere Eredivisie, een zaalvoetbaltoernooi op het programma in Zwolle. Tijdens het toernooi, dat georganiseerd werd door PEC Zwolle, speelde FC Emmen in totaal vijf wedstrijden en stonden er ook nog andere leuke activiteiten op het programma.


Het G-voetbalteam moest vroeg uit de veren, want om 9.00 uur stond de eerste wedstrijd al op het programma in de WRZV-hal in Zwolle. Onder toeziend oog van familie en vrienden begon FC Emmen enthousiast aan zijn eerste wedstrijd tegen FC Groningen. Al snel bleek dat FC Emmen nog niet helemaal wakker was, want binnen enkele minuten stond er een 0-2 achterstand op het scorebord. Daarna herpakte de ploeg uit Emmen zich en wist het de aansluitingstreffer te maken. Helaas was dit niet genoeg en zo eindigde de eerste wedstrijd in een 1-2 nederlaag.

In de tweede wedstrijd was Go Ahead Eagles de tegenstander. Een ploeg die net als FC Emmen en FC Groningen uitkomt in de Bijzondere Eredivisie en dus kennen beide ploegen elkaar goed. Het was echter Go Ahead Eagles dat liet zien behoorlijk goed te kunnen voetballen in de zaal. Al snel stond de ploeg uit Deventer op een comfortabele voorsprong die werd uitgebreid tot een 0-4 overwinning. Zo verloor FC Emmen ook zijn tweede duel en moest er een tandje bij in de resterende wedstrijden.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle stond als volgende op het programma. Na twee verliespartijen was de ploeg van trainers Jan Dijkgraaf en Gert Willems erop gebrand om een resultaat te behalen. Het was een spannende wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Helaas wisten de teams niet te scoren en zo eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0.

Met het gelijkspel tegen PEC Zwolle pakte FC Emmen het eerste punt op dit toernooi. Tegen de Swolse Tijgers moesten daar nog eens drie punten bijkomen. De Emmenaren kenden wederom een lastige tegenstander, maar wisten nu wel het doel te vinden! De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning en zo was de eerste driepunter een feit.

De laatste wedstrijd was tegen de Swolse Wolven. De trainers van FC Emmen besloten een tactische wijziging door te voeren. Keeper Wes Veenstra ruilde zijn keepershandschoenen in voor een plek in de spits. Het bleek een gouden ingreep, want met een mooi doelpunt draagde Wes bij aan de 6-1 overwinning op de Swolse Wolven.

Met zeven punten werden de Emmenaren uiteindelijk nog knap derde en nam de ploeg een prachtige beker mee naar huis. De spelers hebben wederom genoten van een geslaagd toernooi. Begin maart staat er weer een speelronde van de Bijzondere Eredivisie op het programma. Dan reizen onze spelers af naar FC Groningen.