Terug naar overzicht Terug

FC Emmen G-voetballers schitteren opnieuw in de Bijzondere Eredivisie


Net als in de vorige seizoenen komen onze jongste G-voetballers uit in de Bijzondere Eredivisie. Op 1 oktober trapte een nieuw seizoen van de competitie af bij SC Cambuur in Leeuwarden. Ook FC Emmen was van de partij waar zij het opnamen tegen de G-voetbalteams van Ajax en ADO Den Haag. Het gevoel zat vanaf het begin van de dag goed, want onze G-voetballers mochten zich klaarmaken in de Fred Grim Kleedkamer bij Cambuur.


In de eerste wedstrijd tegen Ajax was het krachtsverschil groot. FC Emmen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Dit wisten ze ook uit te drukken in de score, want het werd maar liefst 7-0 in het voordeel van de Emmenaren. De grote uitblinkers waren Wes Veenstra en Keano Sikken, want zij wisten beiden twee keer het net te vinden. Daarnaast maakten Dominik Nieckula, Fleur Peters en Ruben Willems ook een doelpunt.

Met een flinke overwinning op zak speelde FC Emmen de tweede wedstrijd tegen ADO Den Haag. Ook nu bleek FC Emmen een maatje te groot voor haar opponent. Net als tegen Ajax scoorde de ploeg van trainers Gert Willems en Jan Dijkgraaf er lustig op los. Wederom was Keano Sikken goed voor twee doelpunten en ook Ruben Willems wist tweemaal de Haagse keeper te verschalken. De overige doelpunten werden gemaakt door Annelie Kluitenberg, Damian Boekelo, Dominik Nieckula en Wes Veenstra.

Op 12 november komt het G-voetbalteam van FC Emmen weer in actie in de Bijzondere Eredivisie. De ploeg reist dan af naar Groningen voor een speelronde bij de plaatselijke FC. Ze zullen spelen tegen FC Groningen en AZ Alkmaar.

Foto’s door Erik Spiekman.