Terug naar overzicht Terug

FC Emmen eSports plaatst zich voor eDivisie Finals


De reguliere competitie van het voorjaarsseizoen van de KPN eDivisie is ten einde gekomen. Daarin hebben eSporters Levy Frederique en Oliver Uttgren (‘Oliboli’) hun visitekaartje afgegeven namens FC Emmen. Ze hebben de derde plek op de ranglijst weten te bemachtigen, wat goed is voor een plaats in de eDivisie Finals. Deze staan gepland op woensdag 2 juni.

Levy en Oliboli begonnen dit eDivisie seizoen voortvarend met een overwinning op Ajax en stonden de eerste speelrondes bovenaan. Naarmate het seizoen vorderde werd tegen relatief laag geklasseerde tegenstanders wel steeds de volle buit gepakt, maar tegen directe concurrenten liep het minder vlot.

Gisteren werden de laatste speelrondes gespeeld en was het bereiken van de bovenste vier voor FC Emmen van belang. De top vier plaatst zich immers rechtstreeks voor de eDivisie Finals, waarin de acht beste ploegen uitkomen. De eerste wedstrijd van maandag werd gespeeld tegen Heracles Almelo. Oliboli won de eerste wedstrijd al knap met 4-1 en vervolgens sleepte Levy de overwinning binnen met 6-1. Er werd dus met 10-2 gewonnen.

De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen, tegen FC Groningen, begon Oliboli ook goed. Met een 6-1 overwinning begon Levy met een riante voorsprong. Levy verloor helaas met 4-3, maar daardoor wist FC Emmen ook deze wedstrijd te winnen (9-5). Door deze twee overwinningen werd de derde plaats behaald. Een prachtige prestatie voor FC Emmen eSports!

Op woensdag 2 juni zijn de eDivisie Finals, waarin acht teams uitmaken wie het prijzengeld van 50.000 euro weet te winnen. Naast FC Emmen zijn ook PSV, Vitesse en AFC Ajax al geplaatst voor deze finaledag. Vanavond spelen de nummers vijf tot en met twaalf om een plek bij de laatste acht.

Deze eDivisie Finals zullen worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van de eDivisie.

Ga voor meer informatie over FC Emmen eSports naar het Instagram-account van FC Emmen eSports.