FC Emmen en WKE houden elkaar in evenwicht

Na het wegvallen van Erik van der Ven en het nog steeds geblesseerd zijn van Steven de Blok, Bart de Groot en Kevin Görtz houdt elk oefenduel van FC Emmen het gevaar in van meerdere blessures wat met deze krappe selectie desastreus kan worden. Tegen WKE werd ook nog spits Ruud ter Heide uit voorzorg aan de kant gehouden om zijn hamstrings te sparen. Hoe anders is de situatie bij WKE waar trainer Alami Ahannach moeiteloos  na de thee vrijwel een compleet elftal wisselde en dan ook nog vrijwel zonder kwaliteitverlies. De ex-speler van FC Emmen kan hooguit hoofdpijn krijgen over de vraag wie hoort er nu in de basis en hoe houd ik de rest tevreden. FC Emmen-trainer Harry Sinkgraven heeft wat de basisopstelling geen problemen maar moet hopen dat de pechduivel aan de Meerdijk voorbij gaat.

Berend Oosting lijkt Harm Zeinstra te bespringen.

Een wat angstig WKE muurtje met Paul Weerman, Robin Demeijer en Bas Hooiveld

Voor zo’n duizend belangstellenden kreeg FC Emmen wel de betere kansen. In de beginfase kregen in een tijdsbestek van vier minuten Milos Malenovic, Tjaronn Chery en nogmaals Malenovic goede mogelijkheden. Laatstgenoemde liet zich eerst door doelman Jeroen Lambers de kaas van het brood eten waarna Tjaronn Chery met een knal van buiten het strafschopgebied de lat trof. Kort daarna kopte Malenovic uit een hoekschop over. Na ruim een kwartier spelen dwong Guus de Vries met een strak schot Lambers tot een moeizame redding. Na een klein half uur had WKE een goede fase met kansen voor Jan Hooiveld (over) en Berend Oosting (naast). Oosting moest daarna wegens een blessure worden gewisseld waardoor Paul Weerman iets eerder dan de bedoeling was het veld in moest.
In de laatste tien minuten zette FC Emmen de hoofdklasser behoorlijk onder druk. Sander Fischer kopte uit een vrije trap van Chery naast, een vrije trap op een goede plek werd door Michel Poldervaart knullig over geschoten maar twee minuten voor de pauze kreeg FC Emmen waarop het de meeste aanspraak kon maken. Tjaronn Chery haalde met een laag schot uit en Lambers was een geslagen doelman: 0-1. Anderhalve minuut later had diezelfde Chery ook de 0-2 moeten scoren maar kreeg in een volkomen vrije positie het idee Milos Malenovic de kans te willen schenken doch deed dat zo onzuiver dat de kans verloren ging.

Tjaronn Chery, geheel links, zet FC Emmen op 0-1.

Na de pauze bleven bij WKE slechts Paul Weerman, Martin de Roo en Jeroen Lambers staan terwijl bij FC Emmen Richard Stolte en Sjors Paridaans de vervangers voor Guus de Vries en Sander Fischer waren. De wedstrijd was minder aantrekkelijk dan voor de pauze en ook met minder doelkansen. De eerste was wel voor FC Emmen toen Milos Malenovic door Tjaronn Chery de diepte in werd gestuurd. De spits faalde oog-in-oog met doelman Lambers. Halverwege de tweede helft kreeg WKE middels Erik Eleveld een kans op de gelijkmaker maar zijn goed genomen vrije trap stuitte via onderkant lat het veld weer in. Twee minuten later moest doelman Harm Zeinstra wel capituleren toen Anton Jongsma met een wonderbaarlijke treffer de 1-1 op het scorebord bracht. Hij kreeg de bal van een Emmer verdediger op een presenteerblad en liet vanaf een meter of 35 de Emmer sluitpost kansloos: 1-1. In de slotfase zette FC Emmen nog even aan met als gevolg dat Sjors Paridaans na een hoekschop de bal op de lat tikte, Milos Malenovic zag een treffer wegens buitenspel geannuleerd worden en Tjaronn Chery kopte uit een voorzet van Leonardo net over. Waardoor voor de tweede maal binnen een half jaar een oefenduel tussen de Emmer topclubs in 1-1 eindigde. Van de winter werd namelijk ook met dezelfde cijfers in Vriezenveen gelijkgespeeld.
WKE-FC Emmen 1-1. 43. Chery 0-1, 65. Jongsma 1-1. Scheidsrechter: Ter Horn. Toeschouwers: 900.
WKE: Lambers; Doek, Fik, Doldersum, De Roo, Bas Hooiveld, Buurmeijer, Demeijer, Van der Slot, Jan Hooiveld, Oosting (33. Weerman). Tweede helft: Lambers; Eleveld, De Roo, Kazantzis, De Jong, Etemadi, Jongsma, Koops, Khalid, Weerman, Göbel.
FC Emmen: Zeinstra; Johnny de Vries, Fischer (46. Paridaans), Zimmerman, Guus de Vries (46. Stolte), Poldervaart, Chery, Velda, Denissen (76. Leonardo), Malenovic, Rojer.

Eldridge Rojer lijkt de bal kwijt, rechts is Ferdy de Jong ook zoekende.

Johnny de Vries claimt een overtreding van Erik Eleveld.