FC Emmen en VVV-Venlo in evenwicht

FC Emmen heeft de eerste thuiswedstrijd in 2015 afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo. Een uitslag waarmee beide ploegen uiteindelijk tevreden konden zijn. VVV-Venlo had een goede periode in de eerste helft, FC Emmen domineerde in de tweede helft maar gaf het in de slotfase nog bijna weg.

Niek Vossebelt in duel met Danny Post (8).

Aanvoerder Frank Olijve heeft wel zin in een hapje (Foto’s: Boudewijn Benting)

FC Emmen is na de winterpauze nog ongeslagen maar de puntjes komen toch iet minder vlot binnen dan daarvoor. Dat heeft wel een reden want met het ontbreken van sterkhouders als Sander Rozema en Boy Deul levert de ploeg aan kwaliteit in hoewel hun vervangers uit het goede hout zijn gesneden. Daarbij maakte Cas Peters, ondanks het feit dat hij aangaf te willen spelen, ook geen optimale indruk en viel na een uur spelen geblesseerd uit. De ploeg levert dan wel erg veel aanvallend vermogen in en zal met het oog op de komende zware periode, vrijdag en maandag uit en de vrijdag daarna thuis tegen koploper NEC, alle zeilen moeten bijzetten. Om de selectie te verbreden is FC Emmen momenteel in gesprek met twee spelers van FC Groningen: namelijk de aanvallers Henk Bos (22)en Arjen Hagenouw (20). Het heeft tot en met maandag de tijd om een overgang op huurbasis af te ronden.

Het duel dat op een prima grasmat kon worden gespeeld begon goed voor FC Emmen. Al in de zevende minuut schoot Alexander Bannink zijn ploeg naar 1-0. Leandro Resida, vanaf de linkerkant begonnen, leverde de assist en Bannink maakte het uitstekend af: 1-0. De voortzetting bleef echter uit en langzamerhand begonnen de gasten de overhand te krijgen. Zo rond de 18e minuut was het een schiettent op de goal van Marko Meerits maar wonder boven wonder bleef een tegengoal uit. Kort daarop kreeg FC Emmen een mogelijkheid via een vrije trap vanaf een aantrekkelijke positie maar Niek Vossebelt schoot in het zijnet. Vijf minuten later kreeg Aziz Khalouta een grote kans maar zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. De gelijkmaker viel kort daarop toen Melvin Platje zo vrij als een vogeltje een voorzet vanaf rechts kon inkoppen: 1-1. ,,Met een beetje geluk hadden we bij de rust voor kunnen staan”, concludeerde VVV-trainer Maurice Steijn.

Alexander Bannink lijkt blij met zijn treffer. Doelman Mäenpää heeft een ander gevoel.

Said Bakkati in een winters landschap.

FC Emmen-trainer Joop Gall had zijn ploeg in de beginfase fris en fruitig zien spelen met een goede openingstreffer. ,, De 1-1 was echter een concentratiefout fout, de 1-1 ruststand vond ik wel passend. Na rust hebben we het initiatief genomen met o.a. een grote kans voor Roland Bergkamp en Soufiane Laghmouchi. In de slotfase werden we echter wat slordig en hadden gemakkelijk nog een doelpunt om de oren kunnen krijgen.”

Veel discussie maar weinig aandacht voor de geblesseerde Roland Bergkamp.

Einde wedstrijd voor Cas Peters (Foto’s: Gerrit Rijkens)

Na tien minuten in de tweede fase kreeg eerst Niek Vossebelt een goede mogelijkheid maasr kopte naast. Daarna kwam de kans voor Bergkamp en Laghmouchi op een voorzet van Resida. De bal wilde er niet in en ook een goed genomen vrije trap van Frank Olijve haalde het niet want doelman Mäenpää sloeg de inzet corner. FC Emmen begon steeds meer risico te nemen en kreeg in de slotfase bijna het deksel op de neus. Verdediger Guus Joppen kopte na een hoekschop rakelings naast, in de extra tijd ging Gaby Jallo in de fout maar dat werd niet afgestraft evenals een onnodige weggeven vrije trap van Said Bakkati die voor Gianluca Nijholt naast werd gemikt.

FC Emmen-VVV-Venlo 1-1. 7. Bannink 1-0, 29. Platje 1-1. Scheidsrechter: Sanders. Gele kaart: Joppen, Post (VVV-Venlo). Toeschouwers: 2618.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Olijve, Bannink, Vossebelt, Resida (78. Almeida), Bergkamp, Peters (61. Laghmouchi).
VVV-Venlo: Mäenpää: Maksimento, Promes, Buwalda, Joppen, Voorn, Nijholt, Post, Wolters (68. Van Crooij), Platje, Khalouta.