Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en Telstar lijken aan elkaar gewaagd


Met FC Emmen en Telstar ontmoeten elkaar vrijdag in de JENS Vesting twee teams die de tweede periode flitsend van start gingen. FC Emmen klopte FC Eindhoven in een uitwedstrijd terwijl Telstar in eigen huis de baas bleef over NAC Breda.


Het is de 32e keer dat deze ploegen in Emmen tegenover elkaar staan. De thuisclub kwam in de 31 voorgaande ontmoetingen veertien keer tot winst, Telstar zegevierde negen maal en acht keer kwam er een gelijkspel uit de bus. FC Emmen won echter de laatste drie wedstrijden in de JENS Vesting.

In vergelijking met het duel tegen FC Eindhoven is in de basisopstelling van FC Emmen een wijziging aangebracht. Niels Fleuren is na een week absentie terug waardoor A-junior Nande Wielink uit de basis is verdwenen. Tim Siekman speelt als vanouds weer centraal achterin met Nick Bakker als partner. Trainer Dick Lukkien: ,,Nande is deze week twee dagen ziek geweest en Nick Bakker deed het achterin prima. Josimar Lima is nog niet in beeld, wellicht dat hij er de volgende week tegen AZ bij kan zijn maar dat is afwachten. Met die wedstrijd zijn we overigens nog niet bezig. Telstar komt eerst, een tegenstander die ik eerlijk gezegd niet zo hoog had ingeschat. Ze doen het echter knap vanuit een compact systeem en loerend op de fouten van de tegenstander. Voor ons een mooie uitdaging. Wat bij ons nog ontbreekt is het maken van doelpunten. We moeten meer scoren, het vermogen zit wel in de ploeg alleen komt het er nog onvoldoende uit.”

De prestatiecurves van FC Emmen en Telstar lopen aardig gelijk op. Ze hebben allebei zeventien punten uit tien wedstrijden en ook het aantal overwinningen, gelijke spelen en nederlagen zijn precies gelijk. Slechts het doelsaldo spreekt in het voordeel van FC Emmen met plus drie tegenover Telstar plus één. De Emmenaren hebben nog steeds de minst gepasseerde verdediging in de Jupiler League met slechts negen goaltjes tegen. Wel een gedeelde positie want VVV Venlo incasseerde eveneens slechts negen doelpunten.

Scheidsrechter is vrijdagavond Stijn Berben die dit seizoen nog geen wedstrijd van FC Emmen heeft gefloten en vorig seizoen slechts een keertje. Dat was de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht die in een 2-0 zege voor de Emmenaren eindigde. Berben heeft dit seizoen drie duels in de Jupiler League gefloten en deelde zeventien kaarten uit.

Tickets voor de wedstrijd zijn hier te koop.