FC Emmen en Sparta moeten op herhaling

Hoewel door de dichte mist de omstandigheden verre van ideaal waren, had het publiek toch weinig begrip voor de maatregel. De mist was zeker niet erger dan bij het eerste fluitsignaal en een luid boegeroep viel de debutant Gerritsen dan ook ten deel. Het was duidelijk beter geweest de wedstrijd al in een veel vroeger stadium af te gelasten omdat de weersituatie wel erg voorspelbaar was. Nu kwamen de duizenden Sparta supporters en zo’n tweehonderd FC Emmen aanhangers en spelers voor niets naar het Kasteel.
De wedstrijd kende overigens in dat ene kwartiertje een sensationeel verloop. FC Emmen, gesteund door een geweldig meelevende supportersschare, had namelijk in de tiende minuut een voorsprong genomen. Een doelpunt van Randy Wolters die vanuit een onmogelijke hoek raak knalde: 0-1. FC Emmen overblufte de thuisclub en er hing een verrassing in de lucht. Maar die ging dus na bijna een kwartier spelen de mist in. Hoewel de geleerden het er na afloop niet helemaal overeens waren bij welke stand de wedstrijd dient te worden uitgespeeld, lijkt het er toch veel op dat in het restant gewoon bij een 0-1 stand na vijftien minuten spelen wordt uitgespeeld. Immers beide clubs treft geen blaam.
Het was de tweede keer in de geschiedenis dat een wedstrijd Sparta-FC Emmen werd afgelast. Op 31 januari 2003 werd zelfs niet eens begonnen maar werd de wedstrijd een uur voor speelbegin afgelast omdat het veld een ijsvlakte was.
Sparta Rotterdam-FC Emmen bij 0-1 in de 15e minuut gestaakt wegens mist. 10. Wolters 0-1. Scheidsrechter: Gerritsen. Gele kaart: Metaj (FC Emmen).
Sparta: Pellatz; Kras, Luirink, Jeroen Veldmate, Slijngaard, Nieuwendaal, Bel Hassani, Bruinier, De Roon, Bokila, John.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Fischer, De Groot, Sterk, Poldervaart, Bemba, Metaj, De Visscher, Ter Heide, Wolters.

Randy Wolters (11) jaagt de bal onhoudbaar voor doelman Pellatz in de bovenhoek. Rechts Sparta verdediger Gijs Luirink(Foto: Bennie Wolbers)

Het leek de wedstrijd van Randy Wolters te worden (Foto: Gerrit Rijkens)

De goal van Randy Wolters wordt met instemming begroet (Foto’s FC Emmen Media).