Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en FC Zwolle op zoek naar eerherstel


Voor Harry Sinkgraven is het vrijdagavond een aparte wedstrijd. Immers de tegenwoordige oefenmeester van FC Emmen heeft slechts één andere club in de Jupiler League getraind en dat was FC Zwolle waar hij ook zijn spelersloopbaan afsloot. Maar sentimenten zullen vrijdagavond ongetwijfeld geen rol spelen want FC Emmen heeft duidelijk iets goed te maken. Toch neemt Harry Sinkgraven zijn jonge spelersgroep in bescherming omdat de voorbereiding tegen RBC buiten hun schuld mis ging. ,,We hebben deze week normaal getraind”, beschrijft hij de situatie van het moment. ,,De sfeer is prima en de jongens doen ook hun stinkende best. Er valt ze niets te verwijten.”
Voor FC Zwolle was de nederlaag tegen AGOVV Apeldoorn en de manier waarop oorzaak voor kritische noten. ‘FC Zwolle begint schandalig slecht’ kopte de De Stentor: de plaatselijke krant. Ook trainer Jan Everse kon geen positief punt vinden. ,,We waren tot niets in staat. Daar schrok ik wel van.” De Zwollenaren zijn evenals FC Emmen ook nog niet helemaal klaar met de selectie en hadden deze week vier spelers op proef met Iwan Redan, Youssef Sarica, Hüseyn Cengiz en de Argentijn Roberto Muchardi.
Nieuw in de Zwolse selectie zijn onder anderen de Argentijnse 19-jarige verdediger Martin Guarino en de evenoude Hongaarse spits Gergo Beliczy. Laatstgenoemde stond in de basis voor aanwinst Danny Schreurs: de voormalige spits van Fortuna waarvoor FC Emmen ook belangstelling had. Schreurs zal tegen FC Emmen wegens een schorsing niet van de partij kunnen zijn. Bij FC Emmen maken Sjors Paridaans en Timothy Cathalina op het kunstgras van FC Zwolle hun competitiedebuut ten koste van Joos Valgaeren en Kevin Görtz.
Statistisch gezien is er weinig reden voor optimistisme vanuit de Emmer hoek, De laatste zege in Zwolle ligt bijna elf jaar terug. Op 24 oktober 1998 won Emmen daar voor het laatst. Martin Drent scoorde kort voor rust de enige en dus winnende treffer. Daarna speelde FC Emmen acht duels in Zwolle waarvan er zes verloren gingen naast twee gelijke spelen.