Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en FC Volendam willen naar vijfde plaats


Met nog zes wedstrijden te gaan is vooral het gevecht om de vijfde plaats boeiend. Die positie geeft immers recht op het overslaan van de eerste ronde van de play offs en geeft directe toegang tot de halve finale. Met FC Emmen en FC Volendam ontmoeten elkaar vrijdagavond in De JENS Vesting twee teams die aanspraak op die vijfde plek maken. Er is nog een derde concurrent met Go Ahead Eagles dat met evenveel punten als FC Emmen die vijfde plek momenteel bezet houdt, maar een beter doelsaldo heeft.


FC Emmen staat op de zesde plaats maar heeft slechts een enkel puntje voorsprong op FC Volendam. De belangen zijn duidelijk, beide ploegen willen dolgraag het duel met een driepunter afsluiten. FC Emmen heeft twee weken rust genoten waarin wel een oefenduel tegen Preussen Münster was gepland.  Dat was niet direct een succes wat de Emmenaren betrof, dus kan het vrijdag alleen maar beter. Positief op voorhand lijkt al dat de selectie geen blessures meer kent. Tom Overtoom sloot als laatste van de geblesseerden afgelopen dinsdag weer aan en speelde een halve wedstrijd bij Jong FC Emmen.

FC Volendam was de sensatie van de eerste periode. De club vierde de terugkeer van de verloren zonen Jack Tuyp en Kees Kwakman met het ongeslagen winnen van de eerste periode. Kwakman scoorde vier maal in de eerste vier competitieduels en Tuyp zelfs vijf. FC Emmen kwam echter op 23 oktober j.l. op bezoek en ging met een 2-0 zege naar huis. Het tij was inmiddels aan het keren. Het was de tweede nederlaag van FC Volendam in een reeks van drie, een week later zakte het af naar de vierde positie. De routiniers Kwakman en Tuyp, beiden 32 jaar, konden het fysiek blijkbaar niet bijbenen en speelden nog maar mondjesmaat.

In het huidige FC Volendam speelt Jack Tuyp inmiddels weer vanaf begin februari regelmatig. Ex-Emmenaar Soufiane Laghmouchi heeft een tijdje in de basis gestaan maar raakte einde januari zijn basisplaats kwijt. Nieuw is verder de van NAC Breda gehaalde Elson Hooi. Topscorer is Bert Steltenpool met elf treffers, Jack Tuyp staat op zeven en verdediger Erik Schouten op zes. Laatstgenoemde mocht de strafschoppen nemen,. Dat lukte hem twee keer maar hij miste vervolgens ook twee.