FC Emmen en FC Den Bosch scoren niet

Bij FC Emmen heerste hoop op de eerste driepunter van het seizoen maar daarvoor bleek FC Den Bosch niet de meest geschikte tegenstander. De Brabantse verdediging liet zich niet door de Emmenaren van de mat spelen en bleef redelijk gemakkelijk overeind. FC Emmen ging wel vlot van start maar vrij spoedig werden de combinaties te snel ontregeld. Balbezit werd schaarser en het aantal doelkansen waren daardoor op de vingers van een hand te tellen. Trainer Joop Gall: ,,We begonnen scherp maar na een minuut of tien gaven we het initiatief uit handen. We wilden het van ons vleugelspel hebben maar het was veel te wisselvallig. We hadden wel een paar omschakelmomenten die door hard werken werden verkregen, maar vervolgens werd daar erg slordig mee omgegaan. De ballen werden zo weer ingeleverd.”

FC Den Bosch-trainer Ruud Kaiser, die in de jaren zeventig nog in der B- en A-jeugd van Emmen heeft gespeeld, was over het spel van zijn ploeg in de eerste periode ook niet te spreken. ,,Verdedigend ging het bij ons nog wel, maar verder was het heel slecht. Onze aanval bracht te weinig waardoor het een teleurstellende vertoning was.” FC Emmen speelde dus in de wensopstelling van Joop Gall maar de spelers maakten dat niet waar. Het afjagen van de bal liep niet, veel duels gingen verloren en de passing was aan de matige kant. Pas na een half uur spelen kon een mogelijkheid worden genoteerd toen een voorzet van Alexander Bannink uit zijn baan raakte en door doelman Wesley de Ruiter over de lat moest worden getikt. Uit de daarop volgende hoekschop liepen Tim Siekman en Alexander Bannink elkaar in de weg waardoor de kopkans verloren ging. FC Den Bosch grossierde eveneens niet in doelrijpe kansen maar op slag van rust stond spits Ralf Seuntjes plotseling vrij doch Peter van der Vlag behoedde de thuisploeg voor een achterstand.

,,In de tweede helft hadden we wel het initiatief maar het ging in een te laag temp”, meende Joop Gall. ,,Dan krijg je een wedstrijd waarin counterkansen op de loer liggen en dan zou één doelpunt beslissend kunnen zijn. Dat gebeurde echter niet. We moeten wel bedenken dat we niet tegen een slechte ploeg hebben gespeeld, FC Den Bosch is zeker een van de betere elftallen. Maar ook wij gaan ondanks de smalle selectie wel degelijk een rol spelen.” Collega Ruud Kaiser had in het tweede bedrijf een paar mogelijkheden voor zijn ploeg gezien. ,,We hebben twee goede kansen gehad en zeker in de laatste twintig minuten hebben we goed gevoetbald.” Uit de woorden van de oefenmeesters kon worden afgeleid dat de tweede helft iets leuker was en dat was ook zo. FC Den Bosch kreeg de eerste mogelijkheid via een kopbal van Seuntjes die door Van der Vlag werd overgetikt. FC Emmen deed iets terug via een vrije trap van Leandro Resida die bijna via Luis Pedro succes had maar doelman De Ruiter lette op. Gall gooide vervolgens de wissels in de strijd. De veel kopduels verliezende Wout Weghorst maakte plaats voor Roland Bergkamp en Elson Almeida bracht als vervanger van Resida meer vaart in de aanval. Uit een voorzet van laatstgenoemde was Bergkamp dichtbij succes maar werd op het laatste moment gestoord waardoor zijn schot naast ging. Invaller Alexander Mols had in de negentigste minuut een kans voor FC Den Bosch maar in goede positie mislukte zijn kopbal waardoor het duel in de brilstand eindigde.

FC Emmen-FC Den Bosch 0-0. Scheidsrechter: Gerritsen. Gele kaart: Martinus en Metaj (FC Emmen), Cruz Vicente (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2006.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema (89. Dantuma), Bannink, Resida (67. Almeida), Weghorst (71. Bergkamp), Martinus.
FC Den Bosch: De Ruiter; Rutten, De Bock, Hofstede, Cruz Vicente, De Looijer (57. Kiliç), Boddaert, Van den Broek, Zeldenrust, Seuntjes, Bakx (46. Mols).
Quenten Martinus protesteert en zou hier geel voor krijgen (Foto: Boudewijn Benting)
Een vertekend beeld met Luis Pedro en links Benjamin van den Broek (Foto: Boudewijn Benting)
Shkodran Metaj (links) lijkt in duel met Frank Olijve (Foto: Boudewijn Benting)
Joop Gall (midden) in actie (Foto: Gerrit Rijkens)
Joop Gall: ,,Zie ik dat wel goed” (Foto: Gerrit Rijkens)
Quenten Martina in vliegende vaart (Foto: Bennie Wolbers)
Leandro Resida is in ondertal (Foto: Bennie Wolbers)
Tim Siekman (links) en Alexander Bannink zitten elkaar dwars (Foto: Bennie Wolbers)