FC Emmen E1 kampioen!

FC Emmen E1 is zaterdagmorgen kampioen geworden. In Meppel werd naaste concurrent Alcides E1 met 8-3 overtuigend verslagen. FC Emmen E1 is de vierde kampioen van de Emmer jeugdopleiding na A1, B1 en E2.

Na een prima eerste twintig minuten stond de stand al op 0-3. Vooral de aanval die vooraf ging aan de 0-2 was van grote schoonheid. Hierna kwam Alcides E1 door een paar onachtzaamheden terug in de wedstrijd en bracht de stand voor rust terug naar 2-3. Na de pauze kon Alcides E1 verrassend de gelijkmaker binnen schieten. Hierna was er nog maar één ploeg die recht had op de overwinning en dat was FC Emmen E1. Met vijf doelpunten en de uitstekende doelman Wouter Sibon als sluitpost, werd met 3-8 een oppermachtig seizoen afgesloten met het dik verdiende kampioenschap in de hoofdklasse.

WKE voorzitter Willem Zwikker is een trouwe fan van E1

Paul Kamphuis en Wim Beekman hebben al voorpret.

Na de wedstrijd werden de spelers toegesproken en kregen de kampioensschaal overhandigd door Wim Beekman,  de directeur van FC Emmen en de manager jeugdopleiding Paul Kamphuis. Daarna barstte het feest los waarbij onder andere een sportmaaltijd genuttigd werd in het stadion en de selectie op de platte kar door het centrum van Emmen ging.
Doelpunten: Florian Zegiri 4, Piet Teuben 2, Jort Jalving 1, Lars Meijer 1.