Terug naar overzicht Terug

FC Emmen dwingt PEC Zwolle gelijkspel af


FC Emmen heeft een uitstekende prestatie geleverd door in een oefenduel PEC Zwolle een 1-1 gelijkspel af te dwingen. Gelet op het aantal kansen hadden de Emmenaren wellicht nog iets meer verdiend. De wedstrijd werd in het IJsseldelta stadion in Zwolle gespeeld.


Niklas Tarvajärvi (rechts) verliest het duel met de Zwolse doelman Kevin Begois.

De technische staf van FC Emmen inclusief chauffeurs luistert naar trainer Joop Gall.

De waarde van een resultaat in een oefenduel hangt doorgaans af welke spelers er in het veld staan. De tweede keus komt uiteraard aan bod en er wordt massaal gewisseld. Dat in aanmerking genomen moet worden vastgesteld dat FC Emmen goed voor de dag kwam. PEC Zwolle, de nummer vijf in de eredivisie, begon met een opstelling waarin zes spelers stonden die afgelopen weekeinde met 2-0 van FC Groningen wonnen. Daartoe behoorde niet Wout Brama maar die heeft zonder twijfel de capaciteiten om een basisplaats te veroveren. FC Emmen daar tegenover kon niet beschikken over de geblesseerden Roland Bergkamp, Alexander Bannink, Cas Peters, Marcel Seip en Danny Menting waardoor de ploeg van start ging met slechts vijf spelers die tegen Roda JC in de basis stonden.

Het lijkt op de start van een 100 meter sprint, Soufiane Laghmouchi tussen twee Zwollenaren in.

Sander Rozema draagt de aanvoerdersband over aan Frank Olijve.

De vervangers bij FC Emmen deden het echter prima. Voorin speelde Niklas Tarvajärvi – zijn overschrijving naar FC Emmen lijkt er aan te komen –  een nuttige partij terwijl op het middenveld Jurjan Mannes en Niek Vossebelt samen met Sander Rozema het duel in grote lijn controleerden. Elson Almeida als rechtervleugelverdediger was dominant aanwezig terwijl doelman Stefan van der Lei veel minder werk kreeg op te knappen dan hij vooraf waarschijnlijk had gedacht. In de tweede helft viel verder Frank Olijve in die begin september geblesseerd raakte en dus op de terugweg is.

De hoekschoppenverhouding van 1-6 in het voordeel van FC Emmen was illustratief voor de wedstrijd waarin FC Emmen met goed voetbal in het eerste half uur kansen creëerde. De grootste kans was voor Tarvajärvi die na een half uur vrij voor doelman Kevin Begois opdook maar hem niet kon passeren. In het laatste kwartier voor de pauze kwam de thuisclub beter in het spel. Stefan van der Lei moest twee schoten van Stef Nijland onschadelijk maken maar de derde doelpoging kon hij niet afstoppen. Een inzet van Jesper Drost kreeg hij niet onder controle waarna Karagounis de rebound kon intikken: 1-0.

Bart de Groot maakt een reuzensprong (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Na de thee was bij de thuisclub bijna de complete achterhoede vervangen, FC Emmen had in Leandro Resida en Bart de Groot twee nieuwkomers terwijl Frank Olijve in de 68e minuut voor Sander Rozema in het veld kwam. PEC Zwolle had in het tweede bedrijf weinig in te brengen en de gelijkmaker van Niek Vossebelt was dan ook logisch. Gaby Jallo en Niklas Tarvajärvi deden het voorbereidende werk en Vossebelt kon van dichtbij inschuiven: 1-1. In de slotfase waren er nog mogelijkheden voor Tarvajärvi, Leandro Resida (na een geweldige pass van Bart de Groot) en Gaby Jallo maar de winnende treffer bleef uit.

PEC Zwolle – FC Emmen 1-1 (1-0). 37. Karagounis 1-0, 53. Vossebelt 1-1. Scheidsrechter: Manschot. Toeschouwers: 300.
PEC Zwolle: Begois; Van Polen (46. Ehizibue), Lam, Van der Werff (46. Pereira), Van Hintum (46. Blackson); Rienstra (46. Dekker), Brama; Karagounis (39. Lukoki), Drost (66. Ferfelis), Moro, Nijland.
FC Emmen: Van der Lei; Almeida, Luis Pedro, Siekman (46. De Groot), Jallo, Rozema (68. Olijve), Vossebelt, Mannes, Deul (46. Resida), Tarvajärvi, Laghmouchi.