FC Emmen Dutch Career Cup team toernooiwinnaar in Assen

Op het eerste toernooi, gespeeld op vrijdag 1 maart, werd boven verwachting gepresteerd. De finale werd overtuigend gehaald, maar daarin moest FC Emmen haar meerdere erkennen in het team van Sparta. Afgelopen vrijdag werd er afgereisd naar het sportcomplex van FC Assen. Zestien teams deden mee aan dit toernooi, opgedeeld in twee poules. Voor FC Emmen stonden de volgende zeven wedstrijden van elk 11 minuten op het programma: Achilles’12, AGOVV, DVS’33, Kolping Boys, PSV, SC Heerenveen en FC Den Bosch.

In de eerste wedstrijden bleek al snel dat FC Emmen mee zou spelen voor de prijzen. De wedstrijden werden overtuigend gewonnen met de nodige doelpunten verschil. Alleen tegen Achilles’12 (Hengelo) werd er onnodig gelijk gespeeld wat later nog voor de nodige spanning zorgde. Achilles’12 won namelijk haar andere wedstrijden ook allemaal, zodat het op doelsaldo aankwam. FC Emmen had een veel beter doelsaldo en mocht daarom aantreden voor de finale tegen FC Groningen. FC Groningen was eerste geworden in de andere poule met vier gelijke spelen wat al aangaf dat deze poule vele malen zwakker was. In de finale werd FC Groningen in een nog spannende wedstrijd met 1-0 verslagen.

FC Emmen-trainer John Doek had liever een goal in de laatste minuut dan in de eerste, maar zijn team luisterde daar niet naar. Meteen in de eerste minuut werd de goal gemaakt en werd de overwinning niet meer weg gegeven. De vermoeidheid was duidelijk te zien, maar door een goede samenwerking en een echt team kwam FC Groningen er niet aan te pas. Al met al een geweldige teamprestatie, zodat dit team zich met recht kampioen van Nederland mag noemen in de strijd om de Dutch Career Cup in Assen!

Het winnende team op sportpark de Hoogspanning in Assen.