Terug naar overzicht Terug

FC Emmen drie keer thuis in negen dagen


Het kunnen acht hele mooie dagen worden als FC Emmen daaruit een positieve balans haalt. Wat de volgende week aan de orde is komt pas na vrijdag ter sprake want eerst moet het karwei tegen Almere City FC worden geklaard. Trainer Joop Gall heeft de tegenstander die momenteel de negentiende plaats bezet in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op de video aan het werk gezien: ,,Almere City FC verloor met 4-0 maar dat was bepaald niet naar de veldverhouding. Integendeel want ik vond dat Almere de bovenliggende partij was. Ze kregen best kansen, speelden ook gretig maar de tegengoals vielen nogal ongelukkig. En toen het eenmaal tegen zat, bleef het ook tegen zitten.”

Almere City trainer Fred Grim vond de 0-4 nederlaag van zijn ploeg wel logisch. ,,FC Eindhoven was agressiever en dynamischer en na de 0-1 hadden wij niet meer de veerkracht. Mijn spelers missen dan gewoon de slimheid. Ik had verwacht dat we na vorige week na de nederlaag tegen Excelsior iets minder puntjes zouden hebben om het over te hebben, maar dat zijn er alleen maar meer geworden. We moeten het hier maar eens goed over hebben en dan wordt het echt tijd dat de spelers het op gaan pakken, want zoals het nu ging dat kan echt niet.”


Almere City heeft dus wat goed te maken maar dat heeft FC Emmen ook hoewel op een ander niveau. Het verlies in Dordrecht ligt Joop Gall immers nog steeds  zwaar op de maag. ,,Met een man meer had dat nooit mogen gebeuren. Maar dan gebeurt er iets waaruit blijkt dat we toch nog niet volwassen genoeg zijn. Aan de andere kant kun je dat al van een zo jonge ploeg verwachten. Het was ook een wedstrijd van de gemiste kansen want die hebben we wel degelijk gehad, neem die van Quenten Martinus bijvoorbeeld. Tegen Almere City krijgen enkele spelers de mogelijkheid zich te revancheren voor de onvoldoende prestatie van afgelopen vrijdag.”

Sander Rozema keert terug in het elftal van FC Emmen na het uitzitten van een schorsing waardoor Frits Dantuma weer in de wachtkamer komt te zitten. Said Bakkati is nog steeds geblesseerd. 
Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.