Terug naar overzicht Terug

FC Emmen draait stroef tegen Bargeres


Oefenduels tegen amateurclubs is meestal geen dankbaar werk voor een profclub. Eindigt een dergelijke ontmoeting in de dubbele cijfers, constateren de critici al snel dat de tegenstandder niet veel voor stelt. Houdt een amateurclub de score beperkt, gaan volgens hen de profs een moeilijk seizoen tegemoet. Dat laatste was zeker in de 25e editie van de oefenklassieker tegen Bargeres het geval. FC Emmen won immers met slechts 5-0 en dat was beneden de verwachting. Het was wel een bijna evenaring van het laagterecord. Zowel in 1995 als in 2003 won Emmen ooit met 4-0 maar Johnny de Vries voor kwam een derde 4-0 uitslag met een goal in de voorlaatste minuut. Voorspellingen aan de hand van een uitslag in het begin van de voorbereiding te doen, is overigens een weinig zinvolle zaak. De 4-0 in 1995 bijvoorbeeld werd gevolgd door een spetterend seizoen waarin Emmen als tweede eindigde.  
Het neemt niet weg dat FC Emmen een moeizaam duel tegen Bargeres speelde. Het ging nog flitsend van start met een snelle goal van Cenk Uguz die samen Samuel de Almeida van de ’tweede helft ploeg’ van afgelopen donderdag tegen vv Emmen naar de startformatie was overgeheveld. Doelman Erwin Post van Bargeres verhinderde daarna met een fiks aantal goede reddingen een grotere achterstand maar moest halverwege de eerste helft buigen voor een kopbal van Sander Fischer. Na ongeveer een half uur spelen daalde het niveau bij FC Emmen. De foute inspeelpasses volgden elkaar in rap tempo op en spits Ruud ter Heide was minder balvast dan gebruikelijk. Het liep niet meer en zelfs testspeler Cenk Uguz, die prima was begonnen, deelde in de malaise.
Na de thee stond liet trainer René Hake de rest van de selectie opdraven, alleen Bart de Groot werd deze avond niet ingezet. Ernesto Seymonsson scoorde al na drie minuten, het leek een voorbode van de meestal gebruikelijke grote uitslag maar dat kwam er niet uit. Zelfs in het laatste half uur, een periode waarin een amateurclub meestal definitief door de knieën gaat, werd slechts twee maal gescoord. Enzo Huntink scoorde vanaf elf meter nadat hij zelf ten val was gebracht en Johnny de Vries bepaalde de eindstand op 0-5.
*FC Emmen vertrekt maandag naar het trainingskamp in Ees met aanstaande dinsdag een oefenduel in Borger tegen een regioselectie. Aanvang 19.00 uur.
Bargeres-FC Emmen 0-5. 8. Uguz 0-1, 23. Fischer 0-2, 48. Seymonsson 0-3, 60. Huntink (strafschop) 0-4, 89. De Vries 0-5. Scheidsrechter: Kampman. Toeschouwers: 400.
FC Emmen, eerste helft: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer (30. Bakker), Rustenberg, Uguz, De Almeida, De Vries (30. Dankquah), De Visscher, Ter Heide, Wolters.
FC Emmen, tweede helft; Kuperus; Huntink, Görtz (60. Fischer), Bakker, Wagenaar, Velda, Poldervaart, Dankquah (78. De Vries), Seymonsson, Cameron, Shayesteh.


 

Frank Dankquah aan de bal.

 

Samuel de Almeida (midden) speelde een helft (Foto’s Boudewijn Benting)

 

Jorrit Kunst aan de bal

 

Sander Fischer scoort met het hoofd (Foto’s FC Emmen Media)